Gå til hovedindhold

Spænding til afspænding

10. juni 2013
Kort fortalt

Unik mulighed for dig for at være med, når international stress- og traumeekspert afholder kursus for mennesker med sclerose to steder i Danmark. Se videointerview med Berceli her - og læs et kort interview med ham

 

 

Scleroseforeningens psykolog Dorte Larsen fik lejlighed til at interviewe Berceli under en af hans workshops i Wien.

Se videointerview herover - eller læs highlights herunder.

Den internationalt anerkendte ekspert David Berceli kommer til Danmark. Han er inviteret af Scleroseforeningen og afholder to kurser i efteråret for kørestolsbrugere. David Berceli, Ph.D. er en international ekspert i forståelse og behandling af stress og traumer. Berceli har gennem sit mangeårige arbejde med stress og traumer i hele verden udviklet denne meget enkelte teknik han kalder TRE (Tension & Trauma Releasing Exercises). David Berceli har stor erfaring i at benytte sin metode til kørestolsbrugere.

Hvad er ideen i TRE?
Det er i virkeligheden simple øvelser, der hjælper med at stresse og udstrække musklerne. Når det sker, opstår en vibration i musklerne. Denne vibration bevæger sig gennem kroppen og rammer et spændingsmønster, som vibrationen forløser. Det er en måde at genfinde kroppens egen evne til at forløse spændinger.

Hvad er princippet bag?
Det er meget simpelt. Det er at aktivere en mekanisme, som allerede er i kroppen. Det er en mekanisme, der både forløser og heler kroppen.

Hvad kan det gøre for MS’ere?
Jeg er ikke helt sikker, men jeg har arbejdet med mennesker med sclerose, der har fået forløst spændingsmønstre, de havde i kroppen. Det afhænger af, hvor fremskreden sygdommen er.
Jeg har arbejdet med personer, der var blevet diagnosticeret for nylig, og de kunne etablere en pulseren i kroppen og en balance i muskelvævet, når de brugte mekanismen til at forløse spændinger. Desuden er jeg overbevist om, at TRE beroliger nervesystemet – uanset om du har sclerose eller ej.

Kan man bruge øvelserne hjemme?
Ja, hvis sygdommen ikke er meget fremskreden. Er den meget fremskredet, kan man få brug for hjælp fra andre til at kunne udføre øvelserne hjemme. 

Hvad skal danskerne forvente?
Hvis ikke andet: så kan vi sammen udforske mulighederne. Vi kommer til at se forskelligt udbytte fra person til person, men de fleste vil føle sig fredfyldte og rolige.

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.