Stegt makrel med nye kartofler, rygeostcreme og spidskål
Det er stadig sæson for nye kartofler, så hvorfor ikke pifte de lækre små knolde op med frisk makrel og spidskål? Her får du en lækker opskrift på nye kartofler med makrel, rygeostcreme og spidskål, der passer godt til en lun juli-frokost

Ingredienser til 4 personer
800 g kartofler
3 spsk. olivenolie
2 tsk. groft salt og friskkværnet peber
Rygeostcreme
250 g rygeost uden kommen
2 spsk. cremefriache 38%
2 spsk. fintsnittet purløg
salt og friskkværnet peber
Markrel
1 fersk makrel, ca. 1 kg renset vægt
50 g smør
salt og friskkværnet peber
Spidskål
1 spidskål
1 bdt. radiser
25 g smør
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Vask kartoflerne grundigt, tør dem, og læg dem i et ildfast fad. Vend olivenolie, salt og peber i kartoflerne, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
Rør rygeost og cremefraiche sammen, rør derefter purlæg io, og smag til med salt og peber.
Skær makrellen i 8 skiver som små steaks, drys dem med salt og peber, og steg dem i smør i nogle minutter på hver side.
Del spidskålen i 4 stykker på langs, snit dem derefter ret groft. Smelt smørret på panden, og sauter kålen i nogle minutter. Vend radiserne i, og smag til med salt og peber.
Servér makrelskriverne med kartofler, rygeostcreme og spidskål. Velbekomme.
Opskriften bringes i samarbejde med Magasinet Sundhed.
Foto: Carsten Lundager