Gå til hovedindhold

Studerende søger deltagere til studie om kognitiv træning og sclerose

19. august 2019
Kort fortalt

Tre fysioterapeutstuderende søger deltagere med sclerose til bachelorprojekt om kognitiv træning

Multiple Sclerose (MS) patienter oplever ofte kognitive udfordringer, og disse udtrykkes som en af de største begrænsninger for MS-patienter. I de kliniske retningslinjer inden for fysioterapien foreligger der på nuværende tidspunkt ingen målrettet/specifik kognitiv træningsform. 

Det vil vi gerne have gjort til en større del af dagsordenen sammen med dig. DGI har udviklet et kognitivt træningskoncept (SMART-træning). Til trods for viden omkring hjernens evne til hele tiden at danne nye celler og veje i hjernen, ligger der endnu ikke nogen specifik kognitiv træningsform til patienter med multiple sclerose.

Formålet med dette projekt er at undersøge om DGI’s SMART-træningskoncept kan være med til at forbedre livskvaliteten/koncentrationen hos patienter med multiple sklerose.

Du kan deltage, hvis:


• Du er mellem 30 og 60 år

• Du har fået konstateret multiple sclerose.

• Kan deltage i træning, i en periode på 3 måneder m. opstart start/medio september. 

Lidt om studiet

• 3 måneders superviseret holdtræning i center i Haarby, med uddannet fysioterapeut og instruktør i DGI SMART-træning.

• Træning vil foregå i 1 time én gang om ugen i 3 måneder. Før, under og efter interventionen (træningen) vil du blive testet på klinikken af projektledere af studiet.

• Vi tester din kognition i form af livskvalitet og koncentration. Dette gør vi ved hjælp af spørgeskema. Alle test (besvarelse af spørgeskema) foregår på klinikken, Fysiocenter Haarby.

Vil du deltage eller høre mere?


Kontakt fysioterapeutstuderende, bachelor, Nichlas Jensen. Tlf. +45 23 74 17 94 (gerne SMS) eller på mail: nije03794@edu.ucl.dk

Der er ingen kommentar endnu