Gå til hovedindhold
TemaCorona og scleroseSe hele temaet

Sundhedsstyrelsen afslører plan for revaccination mod coronavirus

19. november 2021
Kort fortalt

Blev du færdigvaccineret mod coronavirus inden d.1. juni, kan du forvente en invitation til revaccination i din e-boks. Blev du senere, må du vente. Men alle får tilbud om revaccination, lyder det fra Sundhedsstyrelsen. 

Allerede nu er næsten en halv million danskere blevet revaccineret med et 3. stik mod coronavirus. I første omgang tikkede tilbuddet ind i e-boks hos særligt udvalgte grupper, heriblandt bla. plejehjemsbeboere, personer over 85 år samt personer i behandling med svært immunsupprimerede medicin. Det gælder personer med sclerose, som er i behandling med Ocrevus, Rituximab, Gilenya, Lemtrada eller Siponimod. 

Personer i disse grupper skal alle have modtaget invitation nu og kan allerede revaccineres én måned efter primær vaccination, lød det fra Sundhedsstyrelsen på et møde i fredags d. 12 november. Her delte de også, hvordan første rul i revaccinations-programmet vil forløbe.

Tid siden seneste vaccinestik er afgørende


Rækkefølgen for, hvornår du og resten af befolkningen kan forvente at blive tilbudt revaccinen, løber efter tid siden færdigvaccination med 2. vaccinestik. Det betyder, at de som først blev færdigvaccineret med to vaccinestik, først får tilbudt revaccinen.

Lige nu og frem til d. 1. december får alle, som blev færdigvaccineret inden d. 1. juni i sommer, en invitation i e-boks om muligheden for revaccination mod coronavirus. Til december melder Sundhedsstyrelsen ud, hvem der kan forvente at få tilbuddet om et 3. vaccinestik i næste udrulning af revaccine-planen. 

Alle borgere vil blive tilbudt revaccination på et tidspunkt, og man skal ikke selv gøre noget for at få invitationen i e-boks. Den kommer helt automatisk, når den gruppe du er med i, får tilbuddet, lyder det fra Sundhedsstyrelsen. 

De fortæller også, at der er en særlig grund til, at man nu tilbyder revaccine, efter tid siden færdigvaccination med andet stik, og ikke efter andre kriterier. De vurderer nemlig, at tiden siden din seneste vaccine er allermest afgørende for, hvor godt beskyttet du er mod coronavirus. 

Samme vaccine og stigende smitte


Revaccinen vil være den samme slags vaccine, som du har fået i første omgang. Er du vaccineret med AstraZeneca, vil du blive tilbudt en af de to RNA-vacciner PfizerBioNTech eller Moderna.

Lige nu stiger smitten kraftigt rundt om i landet, og derfor anbefaler myndighederne, at man tager imod muligheden for revaccination og desuden følger de smitteforebyggende råd, som efterhånden sidder på rygraden af os alle.

Se her, særlige råd til personer i øget risiko.

Undgå smitte - følg rådene:

  • Vask eller sprit hænder tit
  • Host eller nys i dit ærme
  • Hold afstand
  • Undgå håndtryk, kindkys og kram
  • Bær mundbind, hvis du vil sikre dig bedst muligt
  • Bliv hjemme, hvis du ikke føler dig rask
Der er ingen kommentar endnu