Gå til hovedindhold

Tillykke til H.M. Dronningen

17. april 2015
Kort fortalt

Traditionen tro var det en unik gave, Scleroseforeningen forærede til foreningens protektor, Hendes Majestæt Dronning Margrethe, der i går fyldte 75 år.

Thumbnail

I 2010, da Dronningen blev 70 år, var gaven fra Scleroseforeningen en kopi af Pantomineteatret i Tivoli – lavet i miniature. Og da Dronningen i går blev 75 år, var det igen en unik gave, som Scleroseforeningen kunne overrække. 

Gaven er et stort stofportræt med over 3300 stofpuder i 21 farver, som kommer til at danne Dronningens portræt. Det færdige resultat er fortsat en hemmelighed, der først afsløres, når Dronningen senere på året indvier den renoverede Dronningens Ferieby, der samtidig fejrer 25 års jubilæum. Det skal nævnes, at midlerne til gaven er indsamlet blandt virksomheder med tilknytning til Dronningens Ferieby og Djursland, samt fra private personer. Gaven ifølge aftale med Dronningen skal hænge i den store sal i fælleshuset i Dronningens Ferieby.

En film som forsmag på den flotte gave

”Det er en stor ære for Scleroseforeningen at have Hendes Majestæt Dronningen som protektor for foreningen, og derfor er vi stolte af at kunne give Dronningen en meget flot gave i form af et stort stofportræt. Og fra alle dele af foreningen skal der selvfølgelig lyde et stort tillykke til vores alle sammens Dronning,” udtaler formand for Scleroseforeningen, Christian L. Bardenfleth.
Selvom gaven som sagt er en hemmelig også for Dronningen, har Hjortefar, kunstneren bag stofportrættet, lavet en lille film om tilblivelsen af gaven - det det var denne lille film, som blev givet til Dronningen i går, hvor filmen lå på et USB-stik inde i en kongeblå stofpude tilsvarende den som anvendes til portrættet.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.