Gå til hovedindhold

Tina er frivillig i en lokalafdeling: ”Det giver mig mening med livet, glæde og energi.”

10. februar 2022
Kort fortalt

Tina Hindsbøl er frivillig i Scleroseforeningens lokalafdeling i Roskilde, hvor hun er med til at arrangere begivenheder og er sekretær i bestyrelsen. Det har hun været lige siden, hun fik overskuddet igen efter sin sclerosediagnose.

Det var året 2007, og Tina havde et år forinden fået sin sclerosediagnose. Det havde været et hårdt år, hvor Tina skulle til at finde sig selv igen med sclerose. Men nu var hun endelig klar til at komme i gang igen. Det betød, at Tina startede i fleksjob og samtidigt meldte sig som frivillig i Scleroseforeningens lokalafdeling i Roskilde:

”Det lyder som en kliche, men jeg ville bare gerne gøre noget godt for andre. Det gør mig glad, når jeg kan mærke, at vi i lokalafdelingen gør en forskel,” fortæller Tina og tilføjer, at det frivillige arbejde som sekretær i lokalafdelingen også giver noget andet indhold til hverdagen, end dagligdagens faste gøremål.

En af Tinas bedste oplevelse som frivillig står også klart. Det er landsindsamlingen. Når Tina sidder og tager imod pengene fra de forskellige indsamlere, så mærker hun, hvilken forskel det gør, når der løftes i folk:

”Det er så fedt at møde alle de glade mennesker, der kommer og afleverer indsamlingsbøtten og fortæller om lige præcis deres historier og oplevelser med sclerose. Det gør mig bare så glad, når der bliver gjort så meget for mig og alle andre med sclerose,” fortæller Tina.  

Frivillig med hele paletten

Tina ser en klar fordel ved at sidde som sekretær i bestyrelsen. Hun får nemlig prøvet en masse sider af sig selv af. Hun er med til at vedligeholde lokalafdelingens hjemmeside, får brugt sin kærlighed for at strukturere og lave lister og er samtidigt med til at arrangere cafeaftner, indsamlinger og en masse andre sociale arrangementer for de cirka 400 medlemmer i Roskilde lokalafdeling.

De frivillige i lokalafdelingen deler arrangementerne ud mellem sig. Tina er tovholder på butiksindsamlingen og er i gang med at arrangere et event for medlemmerne, hvor de skal ud at smage på champagne:

”Det er vigtigt at gøre en forskel og få fat i de medlemmer, vi har. De skal mærke, at de ikke er alene. Og når de fortæller, at det er et godt arrangement, kan jeg mærke, at det giver mening, det vi gør,” fortæller Tina.

Samtidigt er der en anden del af det frivillige arbejde, som betyder meget for Tina. Det sociale i bestyrelsesarbejdet har nemlig også en kæmpe plads i Tinas hjerte. Der er nemlig et stort sammenhold både blandt medlemmerne, bestyrelsen og deres familier.

Frivillig for alle med sclerose

Egentligt kunne Tina have lavet frivilligt bestyrelsesarbejde hvor som helst. Men for hende var det nærliggende, at det var ved Scleroseforeningens lokalafdelingen:

”Jeg er med til at gøre noget for mig selv og andre, der har sclerose. Og jeg ved, at når vi samler penge ind, så går det til min egen sygdom,” fortæller Tina.

Tilbage i 2006 oplevede hun prikken og lammelse i venstre side, og da lægen ringede Tina op med beskeden om, at det var sclerose, gik hendes verden i stå. For Tina var det nemlig ikke en ukendt sygdom. Hendes nu afdøde far havde også sclerose og sad i kørestol. Derfor havde Tina en forestilling om, hvordan fremtiden med sclerose ville se ud.   

Det tog noget tid for Tina at komme ovenpå igen, og i dag er det særligt trætheden og føleforstyrrelse i venstre side af kroppen, hun mærker. Men selv hvis hun skulle blive mere påvirket af sclerose, skal det ikke stoppe hendes arbejde i lokalafdelingen:

”Jeg bliver ved altid. Resten af bestyrelsen må komme og bære mig herhen, hvis jeg ikke selv kan bevæge mig,” slutter Tina.

Der er ingen kommentar endnu