Gå til hovedindhold

Tine sørger selv for at få tjekket ny medicin

20. januar 2017
Kort fortalt

Tine Snekkerup har bipolar lidelse og sclerose. Det gør, at hun altid er på vagt, når en læge udskriver hende ny medicin.

Thumbnail

 

Tine Snekkerup på 62 år er en af de mange mennesker med sclerose, der er multisyg. Udover hendes sclerose har hun nemlig også bipolar affektiv sindslidelse – tidligere kaldet maniodepressiv sygdom. Overordnet set går det fint i forhold til lægernes håndtering af hendes tilstand som multisyg. Men hun har desværre ikke været fri for dårlige erfaringer.

For eksempel var der for nogle år tilbage en neurolog, der ordinerede Baklofen til Tine, fordi hun var generet af spasmer. Problemet var bare, at hun blev manisk af medicinen.

»Jeg blev manisk efter 2-3 uger på medicinen. Jeg fortalte min psykiater, at jeg var begyndt på Baclofen, og så sagde han med dybe rynker i panden: ’Hvem har givet dig det?’« fortæller hun.

Det viste sig, at Baklofen ikke var en særlig god idé for Tine, når hun også kæmpede med bipolar lidelse.

»Når jeg er manisk, sover jeg meget lidt og bruger en masse penge. Jeg er fuldstændig uden filter og siger ubehøvlede ting til folk. Jeg er virkelig flov over nogle af de ting, jeg har gjort i manisk tilstand. At blive manisk er det værste, jeg ved,« siger Tine.

De dårlige erfaringer gør, at hun har svært ved bare at lade lægerne håndtere medicinen. Hun føler, at hun er nødt til at være på vagt.

»Hver gang jeg skal have ny medicin, bliver jeg nødt til at ringe til min psykiater og tjekke, om jeg må tage det. Mine dårlige erfaringer gør, at jeg nok aldrig kan give slip på kontrollen.«

Men selvom hun har svært ved at forestille sig at give slip, er hun positivt stemt, da hun bliver præsenteret for Scleroseforeningens forslag om at få en tovholder, der holder styr på alle patientens sygdomme.

»Tovholderen skulle være en person, jeg har respekt for og stoler på. Men så lyder det også som en rigtig god idé!« 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.