Gå til hovedindhold

Vær med til at sætte retningen i HB og udvalg

27. september 2016
Kort fortalt

Frem til 8. oktober kan du stille op til Hovedbestyrelsen og til tre udvalg. Læs mere her og stil op til en af posterne.

Thumbnail

I dag åbner Valg2016's 2. runde. Frem til 8. oktober kan du stille op til hovedbestyrelsen til posterne: formand, næstformand, kasserer, tilvalgt, scleroseprofessor og kommunikationsrådgiver i Hovedbestyrelsen. Og du kan stille op som formand eller menigt medlem i de tre udvalg: Politisk, Sundheds- og handicap og Lokalafdelingsudvalget. 
I alt skal 19 pladser besættes.

Demokrati i flere runder

Scleroseforeningen er en demokratisk organisation, hvor medlemmerne har stor indflydelse. I 2015 besluttede den øverste myndighed i foreningen, Delegeretforsamlingen, en ny, demokratisk opbygning, så alle medlemmer kan stemme, når der i år er valg. Valg til Delegeretfoprsamlingen fandt sted frem til 23. september. Resultatet offentliggøres på fredag d. 30. september.

Runde 2

Nu er de delegerede valgt, og så kommer 2. runde af valget. Nu er det muligt at stille op til: Hovedbestyrelsen og de tre udvalg - Politisk, Sundheds- og handicap og Lokalafdelingsudvalget. Her er det Delegeretforsamlingen, der stemmer. Så her skal alle medlemmer ikke stemme.

Sådan stiller du op!

For at stille op, skal du bruge 5 stillere. Det vil sige 5 medlemmer, der peger på dig, når du stiller op.Når du inde på hjemmesiden stiller op, spørger systemet dig, hvem dine stillere er. De får så et link, som de skal godkende. Når de har godkendt, er du opstillet.

Kandidater opstillet af kandidatudvalget

Kandidatudvalgets formål er at sikre, at der er opstillede kandidater til alle posterne i Delegeretforsamlingen og til Hovedbestyrelsen og udvalg, bortset fra de 47 repræsentanter fra lokalafdelingerne i Delegeretforsamlingen. Derudover kan alle medlemmer selv stille op, hvis de har fem stillere.

Kandidatudvalget har ikke monopol på opstilling af kandidater, men udvalget skal sikrer, at der er kandidater til alle poster. Det kan altså ses som en sikring for, at der kommer kandidater på alle poster.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.