Gå til hovedindhold

Vejr, ben og donationer overgik alle forventninger

17. maj 2018
Kort fortalt

Godt vejr gav gode ben og medvind for de over 150 ryttere, da de første weekend i maj kæmpede sig gennem Danmarks længste velgørenhedscykelløb, MS BIKE.  Rytterne cyklede både dag og nat og indsamlede mere end 600.000 kr. til forskning i sclerose.

Solen stod allerede højt på himlen, og der var forventning i luften på Amager Strandpark lørdag den 5. maj. Ved startråbet ”god tur” blev den anden sko klikket i pedalen, og mere end 150 mænd og kvinder tog hul på de første 743 kilometer på landevejene frem mod målet i Skagen.

Enkelte hold lagde hårdt ud og tilbagelagde de første to etaper på under tre timer med en fart på mere end 35 km/t i gennemsnit. Andre satsede på en roligere start på ruten, så benene kunne holde hele vejen, der viste sig at blive en uforglemmelig tur gennem grønne skove, over broer og langs de danske strande.

MS BIKE-rytterne klar til start

 

Cyklede nat og dag

I løbet af eftermiddagen havde alle lagt Sjælland bag sig, og foran ventede nu Langeland, Fyn og hele Jylland. Der var god spredning på holdene over Fyn, og ved aftenens start lå feltet spredt fra Svendborg til Middelfart. Alle havde dog kursen mod maddepotet ved checkpoint 5 i Diernæs på Sydfyn, for et kort hvil og et velfortjent varmt måltid mad, mens tiden tikkede videre. Mætte og med ny energi var rytterne nu klar til at køre gennem natten mod Skagen.

Mens solen gik i seng, cyklede de over 35 hold videre ind i natten og ud på de jyske landeveje. Natten igennem fulgte bilerne rytterne for at lyse vejen op og tilbyde forsyninger, varme og opmuntring, når etaperne føltes lange og benene kolde.

Første hold cyklede med solen i ryggen i mål mindre end et døgn efter, de forlod København. Det sidste hold kunne se enden på sidste etape, da de trillede ind på parkeringspladsen ved Grenen i Skagen søndag eftermiddag. De kan være overordentlig stolte af at have tilbagelagde de 743 kilometer på kun lidt over 30 timer.

Rytterne i aktion på de danske landeveje

 

Stor opbakning i jagten på forskningskroner

Mange steder på ruten var lokalafdelingerne klar med mad, drikke og high fives, ligesom endnu flere heppede med på Scleroseforeningens Facebook-side. Undervejs var der også plads til overraskelser til rytterne. Blandt andet blev der serveret varm kakao og kaffe med lune kanelsnegle, pølsehorn og pizzasnegle i Bording, som en kærkommen energiindsprøjtning midt på natten.

Både inden og under løbet har holdene samlet mere end 625.000 kr. ind, som nu gives videre til forskning i at forbedre behandlingen og håndteringen af sclerose. Det er mere end nogensinde for MS BIKE.

”En tur på 743,4 km på 30 timer ikke bare en rulletur med vennerne. Det kræver, at man er villig til at overskride sine fysiske og mentale grænser igen og igen. Vi er dybt imponeret over alle rytternes smittende humør og evne til at blive ved med at træde i pedalerne. Den indsats gør hver og én til en fantastisk ambassadører for en verden uden sclerose,” fortæller Anders Hald, som er projektleder for MS BIKE hos Scleroseforeningen.

Der er ingen kommentar endnu