Gå til hovedindhold

”Vi har et fælles mål – den bedste rehabilitering for os alle”

28. august 2020
Kort fortalt

Som en del af Sclerosehospitalerne sidder ti repræsentanter, der alle taler patienternes sag. De er alle medlem af brugerrådet, som hele tiden er med til at skabe de bedste rammer for patienterne på Sclerosehospitalerne.

Brugerrådet på Sclerosehospitalerne
De fem repræsentanter i Sclerosehospitalernes brugerråd. Foto: Sclerosehospitalerne.

Hvert år vælger tidligere patienter på Sclerosehospitalerne fem suppleanter og fem repræsentanter, der skal hjælpe til med at sikre de bedste muligheder for patienterne på Sclerosehospitalerne. En af repræsentanterne er formanden for brugerrådet Jette Schwartz, som har været med i brugerrådet i syv år.

”Vores formål er sammen med Sclerosehospitalerne at skabe de bedste rehabiliteringsmuligheder og vilkår for alle med sclerose. Vi har alle selv sclerose og har været indlagt på et af hospitalerne, så vi forstår de udsagn, andre patienter kommer med,” fortæller Jette Schwartz. Hun har været formand for brugerrådet i tre år.

Det er vores hospitaler

”Når der er noget aktuelt på hospitalerne, bliver vi inddraget. Vi bliver spurgt, om vi har noget fra vores medpatienter, der skal tages med videre. Det gør, at vi føler, at vi er en del af hospitalerne. Det er vores hospitaler,” forklarer Jette Schwartz, der selv har haft attakvis sclerose i 25 år.

Brugerrådet er hele tiden opdaterede på, hvad der sker på hospitalerne. For eksempel har der lige været et stort forskningsprojekt, og der har de hele vejen igennem fået at vide, hvor langt projektet var, og hvad det næste skridt ville være.

”Jeg synes, det er fantastisk, at vi som patientgruppe har mulighed for at blive inddraget. Det er nemmere for os, der har de samme udfordringer, at sætte os i patienters sted, og så kan vi give deres erfaringer videre til ledelsen,” siger Jette Schwartz.

Vil gerne gøre en indsats

For Jette Schwartz er det helt naturligt at være en del af brugerrådet, for hun vil gerne være der, hvor tingene sker, og hvor hun kan få indflydelse.

”Jeg kan godt lide at gøre en indsats og have indsigt i tingene. Jeg synes også, at det med at møde andre, der har sclerose, og personalet på hospitalerne er så givende. Vi har et fælles mål med den bedste rehabilitering for os alle,” fortæller Jette Schwartz og fortsætter. ”Og så synes jeg, at muligheden for at udbrede kendskabet til de muligheder, der er for os – blandt andet på Sclerosehospitalerne, er meget vigtigt.”

Valg i brugerrådet

I efteråret er der valg i brugerrådet, hvor der skal vælges en suppleant og en repræsentant fra Region Hovedstaden, Region Midtjylland og Region Syddanmark. Alle vælges for to år ad gangen, og hvert år er det skiftende regioner, der er valg i.

”Vi bliver inddraget i rigtig mange ting og har møder med ledelsen af hospitalerne, hvor vi gennemgår de ønsker eller behov, vi hører fra patienterne. Men vi laver også sociale ting sammen i brugerrådet, hvor vi for eksempel går ud og spiser og har en hyggelig aften,” fortæller Jette Schwartz.

Hvis du har lyst til at have indflydelse og indsigt i de ting, der sker på Sclerosehospitalerne, så kan du læse mere om brugerrådet, og hvordan du kan stille op her.

Der er ingen kommentar endnu