Gå til hovedindhold

"Vi unge kan, hvad vi vil"

22. oktober 2015
Kort fortalt

Scleroseforeningens unge frivillige er i weekenden samlet Dronningens Ferieby.

Thumbnail

Hvert år afholder Scleroseforeningens Ungepanel en weekend for lokalafdelingernes Ungekontakter. Formålet med weekeden er blandt andet er at skabe et tættere samarbejde på tværs af landet, men også at få et fagligt indspark i en hverdag som frivillig Ungekontakt. Temaet for årets weekend for unge frivillige handler om, at de unge får sat ord på, hvad det vil sige og betyder for dem at være ”ung frivillig i Scleroseforeningen”.  

Ungt fagligt program for weekenden

I løbet af weekenden deltager formand, Mads Brix Bauland, fra SUMH (Sammenslutningen Af Unge Med Handicap), hvor han vil fortælle om SUMH's frivillighedskultur og deres igangværende ungdomsprojekter. Derudover vil en ekstern underviser i frivillighed afholde en workshop, som tager udgangspunkt i unges egen rolle som frivillige og deres ambitioner om at være frivillige i fremtidens scleroseforening. Om søndagen vil organisatorisk næstformand for hovedbestyrelsen, Jens Holst, afslutningsvis fortælle om strukturarbejdet, hvor de unge har mulighed for at stille spørgsmål til arbejdet.

Repræsentant for Ungepanelet, Kristina Mosegaard, glæder sig til en udbytterig og social weekend med de 26 andre unge, som er tilmeldt weekenden: 

"Jeg håber, at vi sammen kan forny de unges gejst og motivation for at knokle videre med at gøre et stykke frivilligt arbejde for andre unge med sclerose. Og så håber jeg naturligvis også, at den enkelte unge vil blive klogere på ens egen rolle som ung frivillig og blive bevidst om, at man gør et stort arbejde".

En ny måde at tænke på 

"Ungepanelet har i det sidste års tid arbejdet meget på, at vi skal blive mere bevidste om vores rolle og det medansvar, som vi har, for, at Scleroseforeningen bliver ved med at være en forening, hvor det er givende, hyggeligt og sjovt at være ung frivillig. Faktisk er jeg af den opfattelse, at vores engagement og interesse for den kommende strukturændring har bidraget til, at vi som Ungepanel blandt andet er blevet helt skarpe på, at vi unge kan, hvad vi vil", siger Kristina Mosegaard.

Plads til alle

Ungepanelets ansvar er blandt andet at arrangere regionale og nationale tilbud til unge med sclerose, og vi mangler altid frivillige hænder til at løfte de enkelte arrangementer og events.

"Til næste år kommer vi til at lave en række fede arrangementer, så hvis du er typen, der er klar på at give andre unge med sclerose en masse oplevelser, så kontakt os endelig. Der er plads til alle, som har lyst til at bidrage på hvert sit niveau. Du har altid mulighed for at sige til og fra alt efter, hvordan du har det. Som ung frivillig hos Scleroseforeningen har vi ikke fokus på sygdom, men på at give en masse unge gode oplevelser", siger Kristina Mosegaard.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.