Gå til hovedindhold

Vil du have 2.200 kroner…

24. januar 2017
Kort fortalt

…Og bruge dem til at samle penge ind til forskning i sclerose? Så læs mere om Sanne Stenia Gregersens indsamlingsstafet her.

Thumbnail

 

I juli 2013 lå nu 37-årige Sanne Stenia Gregersen og ventede på en scanning på Vejle Sygehus’ neurologiske afdeling. Lægerne havde fortalt hende, at hun højst sandsynligt havde sclerose.

”Jeg lå og tænkte over, hvordan jeg kunne hjælpe mig selv og andre med sclerose. Jeg kunne ikke selv bidrage med noget stort, så jeg tænkte, at jeg måtte involvere andre i at indsamle penge til forskning i sygdommen,” fortæller Sanne.

Da hun kom hjem fra hospitalet med en definitiv sclerosediagnose i bagagen, besluttede hun sig for at sætte en indsamling i værk. Hun lavede 22 invitationer til familie, veninder og venners kærester med 100 kroner i hver kuvert.

Pengene ynglede til 58.931 kroner

Opgaven var simple:

”Jeg skrev: ’Få disse 100 kroner til at yngle, så ses vi til fest hos mig i januar’,” gengiver Sanne.

Og så var projektet i gang. Veninderne og familien gik alle i gang med projektet med liv og sjæl, og der blev produceret alt fra bamser til marmelade og holdt indsamlingsyogahold og fødselsdag, hvor ønskelisten var byttet ud med et ønske om donationer.

Fire måneder senere mødtes de alle til festen:

”Vi fik indsamlet 58.931 kroner. Til trods for, at de alle sammen har arbejde og familie, så havde de taget sig tid til det og virkelig knoklet. Det var meget overvældende,” fortæller Sanne.

Engangsindsamling blev til en stafet

Og hvad der startede som et engangsindsamlingsprojekt, voksede sig pludselig større. For efter Annette Søndergaard havde fulgt med i Sannes projekt over Facebook, spurgte hun Sanne, om hun ikke måtte overtage startkapitalen på 2.200 kroner og indsamle i sin vennekreds – og således blev projektet til en indsamlingsstafet.

”Jeg fulgte med i Sannes Facebookgruppe for indsamlingen og blev så inspireret af hendes projekt, at jeg foreslog, at jeg kunne overtage stafetten. Jeg tænkte: ’Det er for fedt et projekt, det tror jeg også, jeg kan finde 22 mennesker, der vil være med til.’ Så det gjorde jeg,” fortæller Annette.

I dag har stafetten været igennem fire forskellige hold, der tilsammen har indsamlet 162.689 kroner. Og de 2.200 kroners startkapital ligger klar hos Sanne til den næste, der vil prøve at indsamle penge til sclerose på en anderledes måde.

Vil du være en del af 2.200-indsamlingsstafetten?

Så hvis du vil overtage indsamlingsstafetten, så skriv til Sanne på sannestenia@hotmail.com, der også gladelig fortæller, hvordan hun har gjort.

”Jeg fortæller gerne, hvordan jeg gjorde, dengang jeg startede projektet, men man behøver jo f.eks. ikke 22 venner, der kan samle ind. Mine forældre tog stafetten og gav lidt flere penge til ni forskellige venner. Der er ingen regler: Om man vil spille lotto eller hækle karklude – pengene skal bare yngle,” siger Sanne.

Og man skal ikke lade sig skræmme, hvis de 58.000 kroner, som Sanne indsamlede, lyder overvældende at skulle samle ind:

” Om man samler 3.000 kroner eller 38.000 kroner, det giver alt sammen penge og skaber opmærksomhed omkring sygdommen – hvis man skaffer 120 kroner mere til forskning, så er det stadig godt!”

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.