Gå til hovedindhold

På YOU GO er du med i kampen mod sclerose

Kort fortalt

Vi samler ind til forskningen i sclerose. Det gør vi for at samle ind til de forskere, der hver dag arbejder på at finde de helt rette knapper at dreje på for at få sat en stopper for sclerose. Indtil dagen kommer, hvor vi kan sige, at vi har fundet en kur med sclerose, arbejder forskerne ligeledes for at sikre bedre vilkår og bedre behandling for de 18.189 danskere, der hver dag lever med sygdommen.

Sammen vil vi stoppe sclerose

Hvert år bliver 6-700 mennesker ramt af sclerose. Sclerose er en kronisk sygdom, hvor immunforsvaret går til angreb på nervecellerne i centralnervesystemet, og to ud af tre, der bliver ramt af sygdommen, er kvinder. Dét er også grunden til, at vi til og med 2021 kaldte netop dette event YOU GO GIRL. Men ikke mere. Det er stadig to ud af tre, der er kvinder, som rammes, men ikke desto mindre er YOU GO-eventet for alle, der vil være med til at gøre en forskel og for dem, der er berørte af sygdommen – diagnosticerede såvel som pårørende, mænd som kvinder, børn som voksne.

Både børn, voksne, mænd og kvinder rammes nemlig af den frygtelige sygdom, som sclerose er og kan være. Hver sclerosediagnosticerede rammes forskelligt, og hvor nogle blot får få attaks og/eller milde symptomer, bliver andre rigtig hårdt ramt fra dag ét. Dette kan både have betydning for fysikken såvel som psykisk og mentalt.

Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, at sclerose er en sygdom, der rammer bredt, hvorfor YOU GO også er et event for alle. Fordi det er et event for alle, vil vi bruge Maj på at gå og samle ind til den forskning, der hver får os tættere på at leve i en verden uden sclerose og ikke mindst gør livet for patienterne såvel som de pårørende bedre og lettere.

Hver en krone tæller

Jo flere vi er, der deltager i YOU GO, jo større chance er der for, at vi får samlet så mange midler ind til forskningen i sclerose som muligt. Derfor håber vi naturligvis, at så mange som muligt vil være med til at udbrede budskabet om årets YOU GO, da vi i så fald kan gå sammen rundt omkring i hele Danmark og samle ind til forskningen i sclerose.

De livsvigtige midler går som sagt til forskning, der hver dag sørger for, at vi kommer et skridt tættere på en kur, der kan sikre, at vi en dag har en verden uden sclerose. På nedenstående link kan du læse lidt mere om al den forskning, vi i Scleroseforeningen støtter, og her fremgår det også tydeligt, hvor mange fantastiske og ikke mindst afgørende forskningsprojekter, der hele tiden er i gang for at fremme livet med sclerose.

Hver en krone tæller i kampen mod sclerose, og netop derfor er det så vigtigt, at vi går for at samle ind til forskningen, der vil og kan ændre menneskeliv – ja, sammen ER vi stærkere.

Læs mere om den forskning, vi støtter HER

Men hvordan kan et gå-event rundt omkring i Danmark så egentlig gøre en forskel? Du kan læse videre og se, hvor flot et indsamlingsresultat sidste års YOU GO resulterede i.

Tilbageblik: 1,2 millioner kr. i 2023

I maj 2023 gik mere end 2400 mennesker fordelt over hele landet for en verden uden sclerose. Vi fik i den grad hejst flaget for sclerose og fik sat sygdommen på danmarkskortet. Den succes vil og skal vi gentage i 2024.

I 2023 fik vi samlet hele 1,2 millioner kr. ind til forskningen i sclerose. Det var både meget overvældende, helt vildt og fuldstændig fantastisk. Men vi tror på, at vi i 2024 kan samle mindst lige så mange afgørende midler ind til forskningen.

Nogle af dem, der var med til at gøre en kæmpe forskel i forbindelse med YOU GO i 2023, var eksempelvis:

Søren
Søren vil gå minimum tre kilometer om dagen i en ellers travl hverdag.

Søren Madsen er 50 år og bor i Assens. I maj måned gik han 100 km for en verden uden sclerose.

Sørens kone fik sclerose i oktober 2021 i en alder af 45 år. Det har været en stor omvæltning for familien at skulle finde sig til rette i alt det nye, der følger med sclerosen.

 

Søren har valgt at deltage i udfordringen om at gå 100 km i maj for at bidrage med noget konkret – nemlig at samle ind til forskningen, som forhåbentlig kan være med til at gøre en forskel for hans kone og andre sclerosepatienter.

Søren planlægger at gå minimum tre kilometer om dagen og nogle længere ture i weekenden, når tiden tillader det, så han forhåbentlig formår at være godt med hele tiden. ”Jeg håber at kunne påvirke folk i mit nærområde til at få en større indsigt i sygdommen, når de ser ”Madsen fra Assens trave rundt i byen.”

”Min kone og jeg er omgivet af utrolig mange kærlige mennesker, som i den grad støtter op om os. Vi bestræber os altid på at gå en ekstra mil for vores medmennesker. Det varmer, at de har lyst til at gøre det samme for os på denne måde,” siger Søren.

 

Kira
Kira tager sine kollegaer under armen. Sammen vil de hver dag gå 30 minutter i deres frokostpause.

Kira er 29 år og blev diagnosticeret med sclerose i sommeren 2022. Hun er stadig i gang med at finde ud af hvordan hun skal jonglere livet som mor, karrierekvinde, kone, datter, veninde og perfektionist.

”Jeg elsker at gå. Nyde naturen. Den frie luft. Et sted at kunne samle tankerne, enten alene eller i selskab med min familie eller mine gode veninder. Naturen er et frirum for mig. I maj måned skulle foråret gerne være landet, så forhåbentlig kan man nyde en blå himmel, sol, fuglefløjt og smukke blomster i skoven.”

 

Kira har i fællesskab med sine kollegaer valgt at bruge deres 30 minutters frokostpause på at gå tre kilometer hver dag. ”Vores arbejdsplads er omringet af den smukkeste natur med vand på alle sider og masser af dyreliv. Det giver ny energi at komme ud i den friske luft og væk fra skærmen. Derudover vil jeg også gerne gå 10 km i weekenderne med min mand og datter eller med en god veninde.”

”Jeg ser mest frem til at komme ud i naturen, samle tankerne og bare nyde gåturen til fulde. Derudover glæder jeg mig til at samle ind til forskningen for en verden uden sclerose, da sygdommen nu også er en stor del af mit liv.”

 

Judith
Judith vil gå alle 100 km på 24 timer med sine tre veninder.

Judith Søgaard Poulsen er 31 år og bor i Aalborg. Hendes far har sclerose og i den forbindelse har hun taget udfordringen op om at gå 100 km i maj. Judith og hendes tre veninder skal gå sammen, men de har tænkt sig at gå lidt anderledes til værks. De vil nemlig gå alle 100 km ad Øhavsstien på Fyn på et enkelt døgn.

 

De har alle hver især planlagt en lille overraskelse til hinanden, som de rammer 20, 40, 60 og 80 km. “Forhåbentlig vil det og en masse snacks holde energien høj”, siger Judith.

“Jeg ser allermest frem til solopgangen, mens vi kæmper os igennem de mange kilometer.” 

Lokale walks i 20 byer på tværs af landet

Casper er en af de vigtige frivillige ildsjæle i Svendborg og stod i spidsen for dette års største YOU GO walk den 1.maj. Se video her forneden fra det fantastiske walk i Svendborg som havde omkring 200 deltagere: 

 

Tusinde tak til alle, der gik for en verden uden sclerose i 2023. Lad os alle gentage succesen her i 2024, hvor vi vil have endnu flere med, sprede budskabet om sygdommen yderligere og sidst, men ikke mindst, samle endnu flere livsvigtige midler ind til forskningen i sclerose.

LET’S GO!