Gå til hovedindhold

På YOU GO er du med i kampen mod sclerose

Kort fortalt

Vi samler ind til forskningen i sclerose. Det gør vi for at samle ind til de forskere, der hver dag arbejder på at finde de helt rette knapper at dreje på for at få sat en stopper for sclerose. Indtil dagen kommer, hvor vi kan sige, at vi har fundet en kur med sclerose, arbejder forskerne ligeledes for at sikre bedre vilkår og bedre behandling for de 18.189 danskere, der hver dag lever med sygdommen.

Sammen vil vi stoppe sclerose

Hvert år bliver 6-700 mennesker ramt af sclerose. Sclerose er en kronisk sygdom, hvor immunforsvaret går til angreb på nervecellerne i centralnervesystemet, og to ud af tre, der bliver ramt af sygdommen, er kvinder. Dét er også grunden til, at vi til og med 2021 kaldte netop dette event YOU GO GIRL. Men ikke mere. Det er stadig to ud af tre, der er kvinder, som rammes, men ikke desto mindre er YOU GO-eventet for alle, der vil være med til at gøre en forskel og for dem, der er berørte af sygdommen – diagnosticerede såvel som pårørende, mænd som kvinder, børn som voksne.

Både børn, voksne, mænd og kvinder rammes nemlig af den frygtelige sygdom, som sclerose er og kan være. Hver sclerosediagnosticerede rammes forskelligt, og hvor nogle blot får få attaks og/eller milde symptomer, bliver andre rigtig hårdt ramt fra dag ét. Dette kan både have betydning for fysikken såvel som psykisk og mentalt.

Derfor er det vigtigt at sætte fokus på, at sclerose er en sygdom, der rammer bredt, hvorfor YOU GO også er et event for alle. Fordi det er et event for alle, vil vi bruge Maj 2023 på at gå og samle ind til den forskning, der hver får os tættere på at leve i en verden uden sclerose og ikke mindst gør livet for patienterne såvel som de pårørende bedre og lettere.

Hver en krone tæller

Jo flere vi er, der deltager i YOU GO 2023, jo større chance er der for, at vi får samlet så mange midler ind til forskningen i sclerose som muligt. Derfor håber vi naturligvis, at så mange som muligt vil være med til at udbrede budskabet om årets YOU GO, da vi i så fald kan gå sammen rundt omkring i hele Danmark og samle ind til forskningen i sclerose.

De livsvigtige midler går som sagt til forskning, der hver dag sørger for, at vi kommer et skridt tættere på en kur, der kan sikre, at vi en dag har en verden uden sclerose. På nedenstående link kan du læse lidt mere om al den forskning, vi i Scleroseforeningen støtter, og her fremgår det også tydeligt, hvor mange fantastiske og ikke mindst afgørende forskningsprojekter, der hele tiden er i gang for at fremme livet med sclerose.

Hver en krone tæller i kampen mod sclerose, og netop derfor er det så vigtigt, at vi går for at samle ind til forskningen, der vil og kan ændre menneskeliv – ja, sammen ER vi stærkere.

Læs mere om den forskning, vi støtter HER

Men hvordan kan et gå-event rundt omkring i Danmark så egentlig gøre en forskel? Du kan læse videre og se, hvor flot et indsamlingsresultat sidste års YOU GO resulterede i.

Tilbageblik: 500.000 kr. i 2022

I 2022 gik mere end 1100 mennesker fordelt over hele landet for en verden uden sclerose. Sidste år fik vi i den grad hejst flaget for sclerose og fik sat sygdommen på danmarkskortet. Den succes vil og skal vi gentage i år.

Sidste år fik vi samlet hele 500.000 kr. ind til forskningen i sclerose. Det var både meget overvældende, helt vildt og fuldstændig fantastisk. Men vi tror på, at vi i 2023 kan samle mindst lige så mange afgørende midler ind til forskningen.

Nogle af dem, der var med til at gøre en kæmpe forskel i forbindelse med YOU GO i 2022, var eksempelvis søskendeparret Helena, Christina og Christian, men også Matilde og Anja.

Helena, Christina og Christian fortæller, at de tilmeldte sig til ære for deres kære farmor for dels at samle penge ind til mere forskning i sclerose, men også for at sætte mere fokus på sclerose:

"Vores farmor har haft diagnosen i al den tid, vi har kendt hende (siden 1994), og hun har altid været en livlig, kærlig og frisk farmor med et glimt i øjet, som vi har tilbragt utallige timer med. En farmor, der altid havde tid til at hygge med os, og derfor har det også først været i løbet af de senere år, at vi børnebørn har mærket til hendes diagnose; særligt da hun mistede evnen til at gå," fortæller Helena på vegne af de tre søskende.

Helena, Christina og Christian og deres farmor.

Matilde blev selv diagnosticeret med sclerose i 2019 og fortæller, at det er fantastisk at kunne være med til at samle ind til noget af det, hun selv må og skal tro på. Nemlig forskningen:

"Jeg var med for forskningen og i respekt for andre personer med sclerose samt for de personer, der i fremtiden bliver diagnosticeret," siger Matilde.

Mathilde

Anja er en af de vigtige frivillige ildsjæle i lokalafdelingen i Nykøbing Mors, og sidste år fik vi lavet en lille film med Anja, der sætter ord på, hvorfor hun vælger at være frivillig for netop YOU GO GIRL og generelt i Scleroseforeningens event-regi:

Tusinde tak til alle, der gik for en verden uden sclerose i 2022. Lad os alle gentage succesen her i 2023, hvor vi vil have endnu flere med, sprede budskabet om sygdommen yderligere og sidst, men ikke mindst, samle endnu flere livsvigtige midler ind til forskningen i sclerose.

LET’S GO!