Gå til hovedindhold

A phase 1 open-label trial of intrathecal rituximab for progressive multiple sclerosis patients with magnetic resonance imaging evidence of leptomeningeal enhancement

Kort fortalt

Land: USA
Hovedforsker: Peter Calabresi, M.D.
Institution: Johns Hopkins University
Tildelt beløb: €74.998

Beskrivelse af projektet
Sclerose involverer et immunsystemangreb på hjernen og rygmarven. I hjerne- og rygmarvshinderne (meninges) har man fundet og beskrevet anormale klynger af B-celler ved progressiv og, (i mindre omfang) ved attakvis sclerose. Disse klynger har forbindelse til øget beskadigelse af hjernens tilstødende overflade og kan spille en rolle for udviklingen af sclerose. Rituximab er et stof, der kan eliminere B-celler. Dette hold vil bruge en særlig MR-teknik til at identificere disse klynger hos 12 personer med primær eller sekundær sclerose. Hos personer, hvor de forekommer, vil holdet herefter udføre en pilottest af rituximab indført direkte i rygmarvsvæsken (intratekalt) og evaluere sikkerheden og den potentielle effektivitet af denne metode til at mindske antallet af klynger i immuncellerne.

Hvad betyder dette for mennesker, der lever med progressiv sclerose?
Denne undersøgelse kan føre til en ny behandlingsform til at stoppe sclerosens udvikling hos nogle personer og samtidig levere en ny biomarkør til sporing af behandlingens effektivitet.