Gå til hovedindhold

Projektdeltagere søges til fotoprojekt

Kort fortalt

Et forskningsprojekt om livet med sclerose som ældre søger deltagere, som har lyst til at tage billeder af hverdagen. Er det noget for dig eller en du kender, så læs med og tilmeld dig som deltager. 

  Tryk og få svar

 • Hvad kræver det at deltage i fotostudiet?
  • Du har sclerose og er 65 år eller ældre.
    
  • Du har lyst til at tage billeder (du får udleveret kamera til dette) af forhold, der viser: 

   Hvordan din sclerose kommer til udtryk i din hverdag.

   Hvad eller hvem der gør det lettere for dig at håndtere din sclerose.
    
  • Du skal have lyst til - i et interview - at sætte ord på nogle af dine billeder. Du er med til at vælge, hvilke billeder du vil tale om - og interviewet bliver foretaget af ph.d. studerende Sofie Olsgaard Bergien.
    
  • Senere i projektet vil du få mulighed for at deltage i workshops, hvor du kan være med til at udvikle ideer til fremtidens medlems- og støttetilbud sammen med medarbejdere fra Scleroseforeningen.
    
  • Du behøver ikke at være medlem af Scleroseforeningen for at deltage i fotostudiet. 
 • Vil andre få mine billeder af se?

  De billeder du tager, vil ikke blive delt med andre, medmindre du giver tilladelse til det.

  Du vælger selv, hvilke billeder du vil dele og tale om i det efterfølgende interview med ph.d.-studerende Sofie. 

  Ønsker du, at enkelte personer eller genstande bliver fjernet, fra de billeder du har taget, vil vi sammen finde en løsning, så udvalgte motiver eksempelvis bliver erstattet af en grafisk illustration. 

 • Hvorfor skal jeg tage billeder af min hverdag? 

  "Et billede siger mere end tusind ord" 

  I studiet ønsker vi at studere livet med sclerose gennem billeder, fordi det kan give et unikt og nøjagtigt indblik i menneskers hverdag.

  Når du tager billeder af din hverdag, vil vi lettere kunne skabe den viden, der i sidste ende gør det muligt at udvikle fremtidens tilbud til dig og andre med sclerose. 

  Derudover vil du som fotograf have indflydelse på, hvilke forhold forskningsprojektet efterfølgende bør undersøge nærmere blandt en større gruppe af ældre mennesker med sclerose. 

 • Hvordan vil resultaterne hjælpe mig og andre med sclerose?

  Som projektdeltager får du mulighed for at bidrage til udviklingen af fremtidens tilbud til ældre personer med sclerose. 

  Din deltagelse har således betydning for, at andre med sclerose på 65 år eller ældre i fremtiden vil opleve, at der findes tilbud og aktiviteter, der særligt imødekommer deres ønsker og behov. 

 • Jeg vil gerne vide mere om forskningsprojektet

  Du kan læse mere om forskningsprojektet her 

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte ph.d.-studerende Sofie Olsgaard Bergien på mail sob@scleroseforeningen.dk eller tlf. 53588668 .

        Tilmeld dig her