Gå til hovedindhold

Nyhedsbrev 3/2021

 Scleroseforeningen, Lokalafdeling Randers

Nyhedsbrev nr. 3/2021 

Kære medlemmer

Hermed nyhedsbrev fra jeres lokalafdeling, hvor I får information om planlagte medlemsaktiviteter i lokalafdelingen.

Desuden information om nye muligheder for at være frivillig i Lokalafdelingen, som vi håber kan medvirke til, at flere har lyst til at yde en indsats der kan afpasses efter tid og overskud, - og ikke mindst, hvad man nu brænder for. Vi håber det kan inspirere jer og at I vil overveje mulighederne.

Corona/Covid 19 lægger det desværre stadig, eller igen, en dæmper på vores aktiviteter. Nogen af jer kan, trods vaccine, stadig være i øget risiko for både smitte og et alvorligt sygdomsforløb. Vi må passe godt på os selv og hinanden i den kommende juletid.

I Randers Lokalafdeling har vi i efteråret haft planlagt 2 medlemsarrangementer: et foredrag ”Kend dine rettigheder” med socialrådgiver og en ”Julesammenkomst”. Desværre har tilslutningen til begge arrangementer været så lille, at vi har måttet aflyse. Måske Corona også spiller ind her?

Først får I en kalender med oversigt over de planlagte aktiviteter og dernæst en mere uddybende beskrivelse af de enkelte aktiviteter, hvor der også er oplysninger om tilmelding.

Med ønsket om en dejlig december, en glædelig Jul og et fantastisk Nytår til jer alle. 

Vi håber at kunne se meget mere til jer i det nye år :-) 

På vegne af Bestyrelsen        Bodil Johansen

 

 

Til Kalenderen:

Mandag d. 28. februar: Årsmøde i Lokalafdelingen

Vi planlægger at kombinere Årsmødet med et foredrag med Sclerose-relevant indhold, samt mulighed for spisning.

Mere info om tid og indhold følger i starten af det nye år.

Vi vil også gerne lige slå et slag for Scleroseforeningens online medlemsmøder den 2. onsdag, hver måned. Der tages mange spændende og relevante temaer op. Det næste er:

Ons. d. 8. december 2021, kl. 19-21: ”Lær at træne din mentale sundhed”

- et virtuelt foredrag om Mindfulness - hvor du selv er med v/Signe Gro Kristensen, MS sygeplejerske, Yoga og mindfulness lærer samt TRE provider.

Tilmelding: sker online via Nem Tilmeld: https://sclerose.nemtilmeld.dk/255/                                                                                                                                                                               Når du er tilmeldt, vil du forud for mødet få tilsendt et link, som giver adgang til at deltage.

Tilmeldingsfrist: onsdag d. 8. dec., kl. 9.00

Glippede tilmeldingen til et online foredrag?                            

Det er der råd for: Afholdte foredrag er efterfølgende tilgængelige på Sleroseforeningens hjemmeside under: Viden om => Temaer => online medlemsmøder.

https://www.scleroseforeningen.dk/online-medlemsmoeder

Øvrige nyheder:

Scleroseindsamlingen 2021:

Årets Scleroseindsamling blev en kæmpe succes. Der blev indsamlet hele 5,8 millioner, som går til vigtig forskning i sclerose.

MANGE tak til alle jer, der var på gaden og samle ind. Også kæmpe tak til jer, der valgte at lave Fundraiser indsamling via Facebook. Det viste sig at være en stor succes.  

Mange tak for jeres store indsats. Vi håber I har lyst til at stille op igen næste år.

 

Bliv frivillig - Vær med i det frivillige arbejde:                                      

Nye muligheder i din lokalafdeling:

Har du indimellem overvejet at lave frivilligt arbejde, men tænkt, at det med bestyrelsesarbejde ikke lige er dig? Så vil vi gerne fortælle dig om de nye muligheder for at være frivillig i Scleroseforeningen.

Du behøver nemlig hverken at sidde med i bestyrelsen eller at lægge en masse timer i opgaver, som ikke interesserer dig. Vi har organisereret det lokale arbejde på en ny måde, hvor flere frivillige kan være med, og hvor du laver det, du interesserer sig allermest for.

Vi har brug for dig – hvordan vil du gerne være med?

Vi har brug for flere mennesker til at løfte det lokale arbejde med at lave gode aktiviteter for medlemmerne og med at skaffe penge til den vigtige forskning i sclerose.                                          Der er mange nye muligheder for at gøre en frivillig indsats i Scleroseforeningen baseret på dine interesser, dit overskud og din kalender.

Vi har oprettet to nye grupper med hvert sit arbejdsområde, så du som frivillig er med der, hvor din interesse ligger:

  • Aktiviteter for mennesker med sclerose og deres pårørende
  • Indsamlinger og events der skaffer penge til forskning

Se mere om mulighederne her: https://www.scleroseforeningen.dk/vaer-med/bliv-frivillig

Kontakt os for at høre mere om at være frivillig:

Har du lyst til at høre mere om at lave frivilligt arbejde? Så vil vi meget gerne høre fra dig, og sammen finder vi den bedste plads til netop dit engagement i Scleroseforeningen.

 

Forskningsprojekter – Deltagere søges:

Kunne du kunne tænke dig, at deltage i et forskningsprojekt omkring fysisk aktivitet og Sclerose?

Det er en god mulighed for både at få et personligt udbytte af et træningsforløb og samtidig medvirke til vigtig forskning i fysisk aktivitet og Sclerose.

Der er aktuelt 3 forskellige forskningsprojekter på Sektion for Idræt, Aarhus Universitet:

  1. Kognitiv rehabilitering og kondition - for personer med progressiv Sclerose.
  2. Nutidsbillede af nervesystemets funktion ved gangpåvirkede personer med Sclerose - for personer med Sclerose alder 35 - 55 år.
  3. Styrketræning for aldrende personer med Sclerose - for personer med Sclerose alder 60 år og opefter.

Du kan læse mere - samt finde oplysninger om tilmelding her:

https://www.scleroseforeningen.dk/randers/deltagere-soeges-til-forskningsprojekter-sektion-idraet-aarhus-universitet

 

Randers Lokalafdeling på Facebook:

Bliv medlem af Lokalafdelingens Facebookgruppe ”Scleroseforeningen Randers Kommune” og følg med i vores opslag og aktiviteter der.

Du kan ansøge om medlemskab her:

https://www.facebook.com/groups/ScleroseforeningensLokalafdelingIRanders

Ved problemer med at blive optaget, kan du kontakte Administrator Bettina Palsbo på: bettina.palsbo@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyhedsbreve fra lokalforeningen udsendes til medlemmerne pr. mail og kan desuden findes på Scleroseforeningens hjemmeside under Lokalafdeling Randers https://www.scleroseforeningen.dk/lokalafdeling/randers

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Vedhæftede filer
nyhedsbrev_3_2021.pdf