Gå til hovedindhold

Sådan passer vi på hinanden

Kort fortalt

Covid-19 er indtil videre kommet for at blive, og vi skal stadig passe på hinanden. Vi opfordrer alle indsamlere til at tage nogle få, men vigtige forholdsregler, så vi sammen skaber en ansvarlig indsamling.

Når du skal ud og samle ind, vil vi opfordre dig til at følge disse 4 enkle forholdsregler. Så passer du både på dig selv og på de personer, der åbner døren for dig.

 • Hold afstand ved døren
  Træd et skridt tilbage, når du har ringet eller banket på
   
 • Ræk bøtten frem
  Når du skal modtage et bidrag, så ræk bøtten frem i strakt arm
   
 • Brug maske, hvis det gør dig tryg, eller det anbefales af myndighederne
  Du får tilsendt en maske sammen med din indsamlingsbøtte
   
 • Medbring en lille flaske sprit
  Så du kan spritte dine hænder af med jævne mellemrum


Når du er færdig med at samle ind, skal du aflevere indsamlingsbøtten til din indsamlingsleder. På indsamlingsstedet vil der være sprit, og vi lukker kun så mange indsamlere ind ad gangen, at det er muligt at holde god afstand.

Når du afleverer din bøtte, kommer vi i år ikke til at tælle, hvor meget du har samlet ind. Det er spændende at vide, men det tager ofte lang tid, så derfor har vi besluttet det, for at minimerer ventetiden og for at gøre det lettere at holde afstand.

Vi forholder os løbende til myndighedernes anbefalinger, og vi tilpasser løbende vores anbefalinger og rammen for indsamlingen efter de seneste anbefalinger. Her på siden kan du altid finde senest nyt om de forholdsregler, som vi tager for, at vi sammen kan skabe en ansvarlig indsamling.

Du kan hjælpe andre

Brænder du inde med en god idé til, hvordan vi passer på hinanden, når vi skal ud og samle ind søndag den 13. september?

Så vil vi gerne høre dig. Din idé kan måske inspirere andre til at skabe en tryg og ansvarlig indsamling. Send en mail med din idé på indsamling@scleroseforeningen.dk