Gå til hovedindhold

Sammen gør vi en forskel

Kort fortalt

Vi samler ind til forskning i sclerose for at sikre bedre vilkår og bedre behandling for de mere end 16.000 danskere, som lever med sclerose hver eneste dag. Hver en bøtte på gaden betyder flere penge til mere forskning i sclerose, og sammen kan vi gøre en forskel for alle danskere med sclerose.

Vi vil stoppe sclerose

Hvert år rammes 600-700 danskere af sclerose, og antallet er fordoblet på 20 år. Den udvikling arbejder Scleroseforeningen hver eneste dag for at stoppe. Indtil det lykkes, kæmper vi for bedre behandling til alle mennesker med sclerose.

Derfor går vi på gaden i hele Danmark søndag den 13. september 2020 for at samle penge ind til vigtig forskning i sclerose.

Jo flere indsamlere vi er, des flere penge kan vi aflevere til vigtig forskning. Vi samler ind for at kunne give mennesker med sclerose et bedre liv og bedre vilkår gennem støtte til forskning i sclerose. Sammen skaber vi håb for en bedre fremtid.

Vi er godt på vej

Scleroseindsamlingen satte i 2019 igen rekord med en indsamling på 5,7 millioner kroner. De mange penge bliver delt ud til en række forskningsprojekter, som alle har til formål at bidrage med ny viden om årsagerne til sclerose og forsøge at finde nye behandlingsformer.

Se den komplette liste over alle 21 forskningsprojekter, som modtog støtte i 2019

Forskningsprojekterne for 2020 er endnu ikke blevet udvalgt. 

Hvad er sclerose?

Sclerose er en kronisk sygdom, hvor immunforsvaret går til angreb på nervecellerne i centralnervesystemet. Sygdommen kan endnu ikke helbredes, og for de fleste forværres den år for år.

Symptomerne på sclerose dukker for de fleste op i 20-40-årsalderen, og to ud af tre er kvinder. Også børn kan rammes af sygdommen.

Hver eneste dag når forskerne længere i deres søgen på behandling og helbredelse. Og hvert et bidrag til forskning i sclerose gør derfor en vigtig forskel.