Gå til hovedindhold

Corona-beredskab: Plejepersonale fra Sclerosehospitalet i Haslev klar til at hjælpe Region Sjælland

3. december 2021
Kort fortalt

Sygeplejersker og sosu-assistenter fra Sclerosehospitalet i Haslev trækker i uniformerne og gør klar til at hjælpe et presset sygehusvæsen i Region Sjælland fra mandag den 6. december 2021. De skal være med til at oprette en beredskabsafdeling på Epilepsihospitalet i Dianalund, der skal aftage patienter for at frigøre plads til COVID-patienter på regionshospitalet i Slagelse.

Også sidste år indgik plejepersonale fra Sclerosehospitalet frivilligt i Region Sjællands corona-beredskab, fortæller Sclerosehospitalernes stolte direktør Merete Stubkjær Christensen:

”Jeg er utrolig stolt over, at vores dygtige plejegruppe fra Haslev igen i år frivilligt stiller sig til rådighed for at hjælpe i den ekstraordinært vanskelige situation, som sundhedsvæsenet befinder sig i lige nu. Det viser tydeligt, at Sclerosehospitalerne indgår som en aktiv del af det samlede sundhedsvæsen i Danmark og helt naturligt er med til at løfte opgaven, når vi som samfund står midt i sundhedskrise som nu, hvor hele sundhedsvæsenet er presset på grund af pandemien,” siger Merete Stubkjær Christensen.

Også Sclerosehospitalernes nyudnævnte bestyrelsesformand Klaus Høm, der ligeledes er direktør for Scleroseforeningen, er glad for at medarbejderne på Sclerosehospitalet i Haslev træder til:

”Jeg er simpelthen så stolt af, at vi på Sclerosehospitalerne har et sundhedspersonale, der bare stiller op og træder til som verdens mest naturlige ting i en tid, hvor personalet på sygehusene er presset til det yderste. Det er virkelig samfundssind, og det fortjener stor, stor respekt!,” lyder det fra Klaus Høm.

Udskudte indlæggelser

Det er ikke hele plejepersonalet på Sclerosehospitalet i Haslev, der indgår i Regions Sjællands corona-beredskab, men omkring en fjerdedel. Derfor vil der fortsat være indlæggelser på Sclerosehospitalet i Haslev, når de frivillige sygeplejersker og sosu-assistenter fra Sclerosehospitalet i Haslev fra mandag den 6. december 2021 bliver del af Region Sjællands corona-beredskab og indtræder i vagtplanen på den nye beredskabsafdeling i Dianalund.

Men Sclerosehospitalet undgår ikke at reducere sin aktivitet, understreger hospitalsdirektør Merete Stubkjær Christensen:

”Der vil fortsat være indlæggelser på Sclerosehospitalet i Haslev, og vi opretholder så mange af de planlagte indlæggelser, som vi overhovedet kan. Men vi bliver desværre nødt til at udskyde nogle,” fortæller hospitalsdirektøren og tilføjer:

”Vi har som det første kontaktet alle berørte patienter. Og jeg er imponeret over deres store forståelse for situationen, og deres vilje til at være med til at gøre det muligt at hjælpe akut syge patienter, selv om det betyder at deres egen indlæggelse må udskydes lidt. Det fortjener de stor tak for,” siger Merete Stubkjær Christensen.

Alle patienter, der forventes at få udskudt deres indlæggelse på Sclerosehospitalet i Haslev, er orienteret.  Sclerosehospitalet i Haslev meddeler, at det ser ud til, at de berørte patienter alle kan indlægges i januar, mens enkelte har kunnet indlægges i Ry og derigennem har fået fastholdt deres oprindelige indlæggelsestid.

Læs mere HER

Jeg er imponeret over vores patienters vilje til at være med til at gøre det muligt at hjælpe akut syge patienter, selv om det betyder at deres egen indlæggelse må udskydes lidt. Det fortjener de stor tak for!

Merete Stubkjær Christensen

Direktør for Sclerosehospitalerne

Der er ingen kommentar endnu