Gå til hovedindhold

Temaforløb flytter til Haslev i 2020

29. november 2019
Kort fortalt

Fra marts 2020 og året ud tilbydes temaforløb (Energi, Fysisk, Kognition og Mental Robusthed) alene i Haslev.

Gældende for 2020
På grund af stigende ventelister, kan vi desværre ikke tilbyde Temaforløb Energi, Fysisk, Kognition og Mental Robusthed  i Ry fra marts 2020 og året ud.

Temaforløbene tilbydes istedet på Sclerosehospitalet i Haslev. Indholdet er det samme. Som alternativ, kan allerede planlagte indlæggelser i temaforløb ændres til  to ugers individuelle indlæggelsesforløb i Ry. Ventetiden, bliver dog betydeligt forlænget, da den aktuelle ventetid til 2-ugers individuelle indlæggelsesforløb i øjeblikket er ca. halvandet  til to år.

Baggrund for flytningen af temaforløbene 
De fleste mennesker med sclerose bor vest for Storebælt, og da Ry kun råder over 36 pladser, mens Haslev har 50, udnyttes kapaciteten bedst ved at flytte temaforløbene til Haslev. Ry's ventelister er – desværre – så lange, at bestyrelsen har set sig nødsaget til at prioritere, hvordan indlæggelsestilbuddene bedst fordeles imellem hospitalerne.

Konsekvensen er lige nu, at temaforløbene flyttes midlertidigt til Haslev, så Ry fortsat kan modtage førstegangspatienter, indenfor indlæggelsesgarantien på 6 måneder fra henvisningstidspunktet. Generelt er ventelisterne kortere i Haslev, så hvis man ønsker kortest mulig ventetid og har mulighed for det, så kan man med fordel vælge indlæggelse i Haslev.

Der er ingen kommentar endnu