Gå til hovedindhold

Sådan bor og spiser du på Sclerosehospitalerne

Kort fortalt

Under indlæggelsen bor du i eget værelse med toilet og bad. Værelset kan tilpasses dine hjælpemidler og behov for særlig indretning.

Alle måltider tilberedes dagligt i eget køkken af friske råvarer, så vidt muligt økologiske, og af sæsonens frugter og grøntsager, primært danske.

Sclerosehospitalet i Ry

Sclerosehospitalet i Haslev

Bygninger og værelser

Sclerosehospitalerne i Haslev og Ry består af ældre hovedbygninger og nyere tilbygninger. Begge hospitaler er omgivet af en enestående natur og har kort afstand til dagligvare-butikker, hvor man også kan hæve penge på sit dankort, hvis der er behov for det.

Under indlæggelsen bor du i eget værelse. Alle værelser har eget bad og toilet og ligger i stueplan med undtagelse af de værelser, som hører til rehab-hotellet i Haslev og 2 værelser på 3. sal i hovedbygningen på Sclerosehospitalet i Ry.

 

Måltider og mellemmåltider

Al mad tilberedes dagligt i eget køkken af friske råvarer, så vidt muligt økologiske, og af sæsonens frugter og grøntsager, primært danske.

Kosten følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger ved at være fedtfattig og grøn.

Derudover tilbydes vegetar- og diabeteskost, kost tilpasset over- eller undervægt eller tilpasset dokumenteret fødevareintolerance.

Spisetider

Hovedmåltider serveres i spisestuen. Der er tag-selv-morgenbord fra kl. 07.45, middag kl. 12.00 og aftensmad fra kl. 18.00. Der bliver derudover serveret mellemmåltider flere gange dagligt.

Rygning

Der må kun ryges ved de anviste områder, det gælder også E-cigaretter og lignende.

Alkohol

Det er ikke tilladt at indtage alkohol på Sclerosehospitalerne. Misbrug af alkohol kan medføre hjemsendelse.