Gå til hovedindhold

VIRTUELT FOREDRAG

Så er der nye tiltag i foreningen. 

Scleroseforeningens foredrag 2020

– November / December 

 

Da Covid 19 trækker ud og aktivitetsniveauet over for vores medlemmer både i lokalafdelingerne og i foreningen er lukket ned, vil vi gerne præsenterer 3 spændende virtuelle foredrag her i november / december måned.

Jannie Engelbrecht, Ulrik Dalgas og Mette Ellermann er alle 3 store kapaciteter inden for hvert deres felt og med stor viden om Sclerose. 

Efterårets emner er: Træning, kognitive udfordringer og sclerose og stress. Altid aktuelle emner hvor de hver især har den nyeste viden, og også forstår at formidle det på en spændende og indlevende måde.

Formen bliver et virtuelt foredrag, hvor man kan skrive spørgsmål, der så bliver læst op og besvaret. Det er ikke muligt at stille mundtlige spørgsmål.

Tilmelding foregår via nemtilmeld hvorefter du vil modtage en bekræftelse på din deltagelse. Op til foredraget vil du modtage en mail med et link, som er din adgang til det virtuelle foredrag.

Beskrivelse af de enkelte foredrag og tilmelding:  

https://www.scleroseforeningen.dk/vaer-med/medlemskab-og-tilbud/online-medlemsmoeder

 

 

 

Torsdag den 12. november kl.- 19.00 – 21.00

Nyeste viden om motion for personer med MS

V/ Ulrik Dalgas,  lektor på Institut for folkesundhed ved Aarhus Universitet.

I næsten et århundrede mente man at motion var skadeligt for personer med MS. Denne opfattelse har dog ændret sig radikalt over de seneste 20år og i dag anses motion for at være en væsentlig del af såvel den symptomatiske som  den mere forebyggende behandling. Nyere forskning har fokuseret på at kortlægge effekterne af forskellige typer af træning, som f.eks. styrketræning, konditionstræning og yoga. Samtidig har nyere forskning indikeret at motion muligvis kan have sygdomsmodificerende effekter. I foredraget gennemgås de vigtigste resultater fra  den nyeste forskning i et let forståeligt sprog så alle kan være med og få ny inspiration og motivation til deres træning.  

 

_____________________________________________________________________________

 

Mandag den 30. november kl. 19.00 – 21.00

Om kognition og kognitive udfordringer ved sclerose.

V/ Jannie Engelbrecht,  Neuropsykolog sclerose hospitalet i Ry

Foredraget handler om, hvad kognition er og hvordan vores kognition kan påvirkes af sclerose. Kognition betyder "tænkning" og "tankeprocesser" og beskriver det, der foregår i hjernen, når vi tænker over de oplevelser, vi har, og når vi skal igangsætte og planlægge aktiviteter. De kognitive udfordringer, der især forbindes med sclerose er vanskeligheder med at koncentrere sig, vanskeligheder med at lære nyt og et svækket overblik.

Også følelsesmæssige forandringer som lettere til gråd og opfarenhed skal berøres.

Der vil være eksempler på, hvad man kan gøre for at imødegå vanskelighederne.

 

Med hilsen fra scleroseforeningen og lokalafdelingen

 

 

Mandag den 14. december kl. 19.00 – 21.00

Hvorfor er jeg så træt?

Sclerose og stress.

 

V/ Mette Ellermann  |  Specialist i neuropsykologi

 

Træthed er et af de hyppigste symptomer hos mennesker med sclerose. Trætheden er hos mange den største hindring for at leve et aktivt liv - den kan være invaliderende. Der er flere typer af træthed og flere årsager til trætheden. En væsentlig årsag kan være stress.

 

Mange mennesker med sklerose er konstant på mentalt og/eller fysisk overarbejde. Dette kan ende med stress. Overarbejde påvirker hjernen og andre områder af kroppen. Det kan have en række konsekvenser. En af disse er træthed. 

Mette Ellermann vil fortælle dig om de forskellige former for træthed. Hun vil fortælle om hvordan stress kan påvirke dig, og om hvordan du kan håndtere stressreaktioner, så du undgår alvorlige følger som bl.a. træthed.