Gå til hovedindhold

Giv et beløb til en forening i dit testamente og få fordele

Kort fortalt

Hvis du kun har fjerne slægtninge, kan du spare boafgift ved at give et beløb til en forening ved hjælp af den såkaldte 30/70 ordning. Læs mere om denne ordning her

Langt de fleste er opmærksomme på, at de faktisk har mulighed for at give et legat til foreninger, også selvom de har livsarvinger. Hvis du ingen arvinger har, vil det være staten, der arver alt. 

Spar boafgift ved at give beløb til en forening

Har man kun fjerne slægtninge, kan der spares boafgift ved at give et beløb til en forening ved hjælp af den såkaldte 30/70 ordning. Læs mere om denne ordning her

Få op til 5.000 kr. i tilskud til at skrive testamente

Hvis du donerer en del af din arv til Scleroseforeningen, dækker vi op til 5000 kroner inkl. moms af udgifterne til dit testamente.

Du kan give forsikringssummer til foreninger uden et testamente

Du kan også donere visse former for forsikringssummer som f.eks. skattefrie gruppelivsforsikringer til foreninger. Det kan gøres uden testamente blot man udfylder en begunstigelseserklæring hos sit pensionsselskab. Det kan være relevant, hvis du f.eks. ikke har ”nærmeste pårørende”. Tal med din pensionsrådgiver om dine muligheder.

Foreninger skal ikke betale skat eller boafgift af arv, og derfor går beløbet ubeskåret til foreningerne. 

37 velgørende organisationer er gået sammen

Sammen med 36 andre velgørende organisationer har Scleroseforeningen skabt Det Gode Testamente for bedre at kunne hjælpe og støtte dig, der overvejer at skrive en god sag ind i dit testamente.

Vi har samlet gode råd og inspiration om arv, testamente og det at betænke en god sag, så du kan blive klogere på mulighederne. 

Læs mere om Det Gode Testamente