Det går pengene til
Helt overordnet kan vores fokusområder samles i tre indsatsområder, der afspejler foreningens vision: Forskning, Patientstøtte og Information
Vi vil udrydde sclerose!
- og indtil det lykkes, gør vi det lettere at leve med sygdommen.
Derfor sikrer vi både forskning i sclerose, og vi tilbyder rådgivning og information. Og vi vil være til stede der, hvor de, som har sygdommen inde på livet, har brug for os.
Vi arbejder næsten udelukkende for indsamlede midler. 90 % af foreningens aktiviteter er baseret på støtte fra private. Derfor nytter det, når du støtter.
Vores aktiviteter kan samles i tre indsatsområder, der afspejler foreningens vision: Forskning, Patientstøtte og Information.
Forskning
Scleroseforeningen støtter al væsentlig scleroseforskning i Danmark og samarbejder med andre lande, der kan bringe os nærmere et gennembrud.
Læs mere om støtten til forskningen
Gratis rådgivning
Alle medlemmer – både mennesker med sclerose og deres pårørende har adgang til kompetent og gratis rådgivning fra Scleroseforeningens eksperter.
Læs mere om vores rådgivningstilbud
Hospitaler og rehabilitering
Ry og Haslev har hver sit Sclerosehospital. Hospitalerne drives af Scleroseforeningen og kan benyttes af sclerosepatienter fra hele landet. Hospitalerne har landets mest udviklede tværfaglige behandlingstilbud inden for rehabilitering.
Læs mere om Sclerosehospitalerne
Netværk og kurser
Scleroseforeningen har 47 lokalafdelinger i hele landet. Omkring 800 frivillige er engageret i netværksaktiviteter, lokalpolitik, presse- og eventarbejde.
Læs mere om aktiviterne i lokalafdelingerne
Ferier og rejser
Ikke alle, der lever med sclerose, har mulighed for at holde en almindelig ferie. Derfor arrangerer Scleroseforeningen særligt tilrettelagte ferier, som giver både familier og enlige mulighed for at komme på afstand af hverdagens begrænsninger. Ferierne giver ny energi og uforglemmelige oplevelser.
Læs mere om støtten til ferier og rejser
Information og pressearbejde
Uvidenhed om sclerose og dens varierende følgevirkninger er desværre udbredt. Derfor sætter Scleroseforeningen mange kræfter ind på at sprede viden og information til medlemmer, pårørende, fagpersonale i social- og sundhedssektoren, studerende og beslutningstagere og i det hele taget befolkningen.
Lobbyarbejde
Scleroseforeningen har en vigtig rolle som ”vagthund”, når landets lovgivning eller forvaltningen af f.eks. Serviceloven gør dagligdagen svær for mennesker, der lever med sclerose. Vi måtte råbe ”vagt i gevær”, da Sundhedsministeriet fra den ene dag til den anden, ville forringe de helt oplagte muligheder for forebyggelse og behandling via vederlagsfri fysioterapi.
Det blev en lang sej kamp – men den blev vundet!