Gå til hovedindhold

Det samler vi ind til

Kort fortalt

Vi samler ind til forskning i sclerose og til patientstøtte for at sikre bedre vilkår og bedre behandling for de 17.747 danskere, som lever med sclerose hver eneste dag.
 

Vi vil stoppe sclerose

Hvert år rammes 600-700 danskere af sclerose, og antallet er fordoblet på 20 år. Den udvikling arbejder Scleroseforeningen hver eneste dag for at stoppe. Indtil det lykkes, kæmper vi for en verden uden sclerose og for en bedre hverdag for alle med sclerose inde på livet. 

De penge, du samler ind ved Scleroseindsamlingen, går til:

  • Forskning i sclerose, som har til formål at bidrage med ny viden om årsagerne til sclerose og til at forsøge at finde nye behandlingsformer
  • Patientstøtte til danskere med sclerose og til hjælp for at lette vilkårene for de mange danske familier, der har sygdommen inde på livet

Jo flere indsamlere vi er, des flere penge kan vi aflevere til forskningen, og des mere kan vi arbejde for at give mennesker med sclerose et bedre liv og bedre vilkår.

Derfor går vi på gaden i hele Danmark søndag den 10. september 2023. Og du kan være med. 

Find en god rute og vær med i kampen for en verden uden sclerose

Sammen skaber vi håb for en bedre fremtid for mennesker med sclerose!

Vi er godt på vej

Ved Scleroseindsamlingen i 2022 samlede hele 5,6 millioner kroner ind. De mange penge bliver delt ud til en række forskningsprojekter. Scleroseforeningen finansierer en stor del af den samlede scleroseforskning i Danmark. Samtidig støtter vi vigtig international forskning i progressiv sclerose gennem initiativet ”Progressive MS Alliance”.

Se den komplette liste over de 25 forskningsprojekter, som modtog støtte i 2021

Forskningsprojekterne for 2023 er endnu ikke blevet udvalgt. 

Find din rute her

Tilmeld dig her