Gå til hovedindhold

Det går pengene til

Kort fortalt

Vi samler ind til forskning i sclerose og til patientstøtte for at sikre bedre vilkår og bedre behandling for de 18.189 danskere, som lever med sclerose hver eneste dag, og du kan hjælpe os.

Vi vil stoppe sclerose

Hvert år rammes 600-700 danskere af sclerose, og antallet er fordoblet på 20 år. Den udvikling arbejder vi for at stoppe. Indtil det lykkes, kæmper vi for en bedre hverdag for alle med sclerose inde på livet. 

De penge, du samler ind ved Scleroseindsamlingen, går til:

  • Forskning i sclerose, som skal bidrage med ny viden om årsagerne til sclerose og nye behandlingsformer.
  • Patientstøtte til danskere med sclerose og hjælp til at lette vilkårene for de mange danske familier, der har sygdommen inde på livet.

Jo flere indsamlere vi er, jo flere penge kan vi aflevere til forskningen og arbejdet for at give mennesker med sclerose et bedre liv og bedre vilkår.

Derfor går vi på gaden i hele Danmark søndag den 10. september 2023. Og du kan være med. Sammen skaber vi håb for en bedre fremtid for mennesker med sclerose!

Tilmeld dig Scleroseindsamlingen ved at finde din SOSU-skole HER

Vi er godt på vej

Ved Scleroseindsamlingen i 2022 blev der samlet hele 5,6 millioner kroner ind. De mange penge bliver delt ud til en række forskningsprojekter. Scleroseforeningen finansierer en stor del af den samlede scleroseforskning i Danmark. Samtidig støtter vi vigtig international forskning i progressiv sclerose gennem initiativet ”Progressive MS Alliance”.

Se den komplette liste over de forskningsprojekter, vi har støttet