Gå til hovedindhold

Tips til lokal rekruttering

Kort fortalt

Som koordinator skal du skabe overblik over, hvor mange frivillige der er i forvejen, og hvor mange nye, der skal rekrutteres.

 

Hvis du ikke allerede sidder med i lokalafdelingens bestyrelse, vil vi foreslå, at du kontakter lokalafdelingens formand for evt. at deltage i et bestyrelsesmøde op til indsamlingen, så du kan give dem et overblik over indsamlingen og over behovet for at rekruttere nye frivillige. Så kan I sammen lave en plan for, hvordan I får kontakt med nye frivillige. Her er nogle forslag til konkrete tiltag:

Frivilliglisten: 

Frivilliglisten er en database over frivillige, som tidligere har hjulpet i din lokalafdeling. Listen er dermed et rigtigt godt udgangspunkt for at skaffe frivillige til butiksindsamlingen. Hvis du sidder i bestyrelsen i din lokalafdeling, har du selv adgang til listen via dit log-in til hjemmesiden. Ellers kan du kontakte lokalafdelingens bestyrelse, som har en tovholder, der kan sende listen til dig.

Netværk:

Overvej, hvem I samarbejder med året rundt. Der er sikkert en del fra f.eks. Sct. Georgs gilderne, Lions Club m.fl. Desuden er jeres eget personlige netværk meget betydningsfuldt. Prøv at lave en liste med familien, der bor i nærheden, naboer, venner, arbejdskollegaer, eller andre, I tror, vil hjælpe med opgaven. Nederst på siden findes link til e-mail signatur med opfordring til at melde sig til butiksindsamlingen 2018. Du kan bruge den i dine mails eller lægge på din facebook.

Årsmøde og arrangementer i lokalafdelingen:

Årsmødet og andre arrangementer i lokalafdelingens regi er oplagte anledninger til at rekruttere, fordi deltagerne har stor interesse for scleosesagen. Aftal to minutters taletid med den, der står som arrangør, og giv forsamlingen en kort introduktion til butiksindsamlingen og opgaven som frivillig indsamler. Derefter (f.eks. i pausen) kan du gå rundt med en seddel, som man kan skrive sig på. Det er ikke nok bare at sende en seddel rundt – de fleste skal spørges direkte, før de påtager sig en frivilligopgave. Og langt de fleste vil gerne spørges.