Gå til hovedindhold

Towards a shared data repository to enhance the standards of rehabilitation in MS: Feasibility, capacity building and proof-of-concept on exercise therapy & mobility measure

Kort fortalt

Land: Belgien
Hovedforsker: Peter Feys, Ph.D.
Institution: Hasselt University
Tildelt beløb: €74.985

Beskrivelse af projektet
Bevægelsesterapi er potentielt en effektiv behandlingsform for mennesker med sclerose, men på trods af en sand eksplosion inden for forskning i fysisk rehabilitering og træning, er det endnu ikke klart, om de gavnlige effekter gælder på samme måde for progressiv sclerose som for attakvis sclerose. Et af problemerne er et fåtal af undersøgelser. Dette projekt vil forberede opbygningen af et stort, delt datalager, der vil blive oprettet ved at samle data fra udgivne undersøgelser og indtaste nye data fra kliniske centre og forskningscentre. Det vil gøre forskere i stand til at undersøge spørgsmål om effekten af specifikke træningstiltag og indgreb, samt hvor passende forskellige initiativer vil være. I sidste ende vil dette føre til forbedrede standarder for rehabiliteringstiltag i forbindelse med sclerose.

Hvad betyder dette for mennesker, der lever med progressiv sclerose?
Denne indsats kan forbedre muligheden for at fastslå de bedste trænings- og rehabiliteringstiltag for mennesker med progressiv sclerose og levere de nødvendige data for at kunne underbygge argumenter for, hvordan dette kan forbedre livskvalitet.