Gå til hovedindhold

Vi har brug for dig som frivillig!

Kort fortalt

Vil du være med til at gøre en forskel for mennesker med sclerose eller deres pårørende? Så bliv frivillig i Scleroseforeningen, og find lige præcis den opgave, som du brænder for. Om det er driften i den lokale bestyrelse, informatørarbejde, forskellige indsamlingsevents eller noget helt andet, så har vi brug for DIG! 

Det er lysten, der driver værket

I Scleroseforeningen er der ca. 800 frivillige, som hjælper med til at gøre livet lettere for mennesker med sclerose. Du kan være frivillig, uanset om du selv har sclerose, om du er pårørende eller blot har lyst til at give en hjælpende hånd for at støtte en god sag.

Som frivillig i Scleroseforeningen gælder, at du går til opgaven af lyst - altså fordi du kan lide at udføre det stykke arbejde, du har meldt dig til. Arbejdet udføres ulønnet.

Hvad kan du lave af frivilligt arbejde?

Som frivillig i Scleroseforeningen, kan du bl.a.:

 • Blive en del af den lokale bestyrelse:
  Dette indbefatter eksempelvis planlægning af arrangementer for medlemmer, administrative opgaver, lokalpolitisk arbejde, regnskabsføring, samt arbejde i forbindelse med indsamlinger og events.
   
 • Blive en del af informatørkorpset:
  Din opgave som informatør går ud på, at du fortælle om livet med sclerose i større og mindre forsamlinger. der er en fast procedure for at blive informatør, start med at kontakte foreningen.
   
 • Blive en del af scleroselinjen:
  Scleroselinjen er en hotline for mennesker med sclerose og deres pårørende, hvor frivillige kræfter sidder klar, mandag, onsdag og torsdag kl. 17:00-20:00, for at svare på spørgsmål eller for at snakke om de bekymringer og tanker, som sygdommen kan føre med sig.
   
 • Opstarte din egen event:
  Hvis du brænder for at lave din egen event, for at indsamle penge til forskning i sclerose, så er det også muligt i Scleroseforeningen. Her får du brug for dine evner som planlægger, netværker og idéudvikler.

Jeg vil gerne være frivillig - hvad gør jeg?

Dette var bare en smagsprøve på de mange frivillige opgaver, som Scleroseforeningen kan byde på. Du kan altid kontakte din lokalafdeling og høre mere om, hvad de mangler frivillige til. Du er også meget velkommen til at kontakte Scleroseforeningens organisationskonsulenter, som står klar til at hjælpe dig på rette vej.
Uanset hvad du brænder for, så er der helt sikkert noget for dig.

Meld dig som frivillig

Du kan også melde dig som frivillig her.