Gå til hovedindhold

Online aktiviteter

Kort fortalt

Der er mange muligheder for online aktiviteter. Den digitale løsning kan være den samme, hvad enten du vælger at holde et cafemøde eller online banko. 

Prøv dig frem og find ud af, hvad medlemmerne godt kan lide at deltage i – og gentag succesen eller prøv noget andet, hvis medlemmerne ikke bider på i første omgang. Og husk, at vores online agenter er klar til at hjælpe dig i gang.

Herunder er der en række forslag til aktiviteter, som snildt kan laves med de digitale løsninger, som du allerede kender til. Afsæt maksimalt to timer til aktiviteten, da det kan være svært for nogen at holde koncentrationen i længere tid. 

Til alle aktiviteterne kan du bruge enten Ms Teams eller Facebook. Instagram er også en mulighed. Husk altid, at det er godt med en vært, som byder velkommen og sætter rammen for aktiviteten.

Klik her for at se hvordan deltagerne bruger Ms Teams.

Kontakt en af vores frivillige online agenter og vedkommende hjælper dig i gang med din aktivitet. Klik her for at se vores online agenter.

Cafémøde 

Inviter medlemmerne til et cafémøde eller en uformel snak, hvor der kan tales om løst og fast. Et uforpligtende møde, hvor deltagerne byder ind, som de har lyst til. Du kan afsætte en fast dag og tid til de uformelle møder, så deltageren ved, at de har et socialt holdepunkt i løbet af ugen. 

 

Banko 

Banko er en sjov og givtig online aktivitet, som rigtig mange mennesker gerne vil deltage i. Vi har lavet en manual for, hvordan du arrangerer en bankoaktivitet.
Klik her for at se vores manual til online banko. 

 

Fagligt foredrag

Et fagligt foredrag kan sagtens holdes online. Brug Ms Teams til at arrangere og holde foredraget. Det er nemt for deltagerne at komme på Ms Teams, selvom de ikke har downloadet en app til deres computer, tablet eller telefon.

 

Gruppemøder

En del medlemmer vil gerne mødes i temagrupper. Det kan være en pårørendegruppe, ungegruppe, aktivitetsgruppe eller strikkegruppe. De grupper, som allerede eksisterer fysisk, kan fortsætte online, og nye grupper kan opstå. 

 

Konkurrencer  

Du kan lave online quiz, tip tretten rigtig om sclerose, gæt og grimasser eller hvad du nu kan finde på. Måske er der lokale forretninger, som vil sponsorere gevinster.  

 

Ølsmagning

Der er firmaer, der arrangerer online ølsmagning, som et alternativ til det fysiske fremmøde. Du behøver ikke stå for planlægningen og udsendelse af øl. Det står firmaet for. 

 

Julefrokost eller sommerfest

Den fysiske fest er aflyst, men derfor kan man jo godt mødes online over noget mad. Deltagerne laver deres yndlingsret, som deltagerne kort fortæller om – og så spiser man sammen, mens snakken går. 

 

Bog- eller filmklub

Bogen lever også i disse Corona-tider, og vi ser sikkert flere film end normalt. Lav en gruppe, hvor deltagerne læser de samme bøger og ser de samme film, som de efterfølgende taler om. Deltagerne kan skiftes til at anbefale en bog eller film. 

 

Live musik, yoga eller træning

Du kan lave livestreaming ved hjælp af Ms Teams eller Facebook. Det kan enten være et foredrag, en træningsaktivitet, musik eller noget helt fjerde, som du tænker vil egne sig godt til at sende live. Du kan se her, hvordan du livestreamer med Ms Teams eller Facebook.

Klik her for at se hvordan du livestreamer med Ms Teams.

Klik her for at se hvordan du livestreamer med Facebook. 

Aktivitets manualer