Gå til hovedindhold

Frivillig i en bestyrelse

Kort fortalt

Er du frivillig i en bestyrelse i en af Scleroseforeningens lokalafdelinger, så er det her, du finder den viden og de værktøjer, du har brug for i bestyrelsesarbejdet. 

Bestyrelsens opgaver

Som medlem af bestyrelsen er du valgt af områdets medlemmer. Bestyrelsen leder det lokale, frivillige sclerosearbejde, og bestyrelsens primære opgaver er:

  • at lave aktiviteter og skabe netværk for medlemmer med sclerose og deres pårørende
  • at tage aktiv del i events og indsamling og bidrage til forskning i sclerose. 
     

Den lokale organisering

Det lokale arbejde i bestyrelsen er organiseret i to undergrupper, der varetager de to hovedområder inden for lokalafdelingens virke: Aktiviteter for medlemmer og pårørende samt indsamling og events.

Arbejdsgrupperne

I hver af de to arbejdsgrupper deltager mindst én person fra bestyrelsen og et ubestemt antal af frivillige med særlig interesse for feltet. De frivillige arbejder inden for rammer besluttet af bestyrelsen, og det er bestyrelsens ansvar, at grupperne er bemandede og aktive.

Manual til bestyrelsesarbejdet

Vi har lavet en manual til dig, der er frivillig i en bestyrelse. Du finder her den vigtigste viden om bestyrelsesarbejdet i Scleroseforeningen. 
> Gå til manual

Vedtægter og forretningsordenen

Som medlem i en bestyrelse arbejder du inden for nogle overordnede vedtagne rammer. Du skal derfor kende til Scleroseforeningens vedtægter og Forretningsordenen for lokalafdelinger. Alle bestyrelsesmedlemmer skal underskrive forretningsordenen. 
> Forretningsordenen for lokalafdelinger
> Scleroseforeningens vedtægter

Du gør en forskel

Den store frivillige indsats lokalt er helt afgørende for, at vi kan samle millioner ind til forskning og for, at vi kan møde medlemmerne med hjælp, oplysning og netværk. Den forskel gør du!

Se også