Gå til hovedindhold

Kommunikation og web

Kort fortalt

I kan som lokalafdeling kommunikere på forskellige måder med jeres medlemmer. Vi har samlet de forskellige muligheder her på siden sammen med relevante links og kontaktoplysninger.

  Kommunikationsveje

 • Lokalafdelingens hjemmeside

  På Scleroseforeningens hjemmeside har alle lokalafdelinger deres egne lokale hjemmesider. Det er de enkelte lokalafdelinger, der er ansvarlige for at opdatere siderne med oplysninger om bestyrelsesmedlemmer, generel information om lokalafdelingen, nyheder fra lokalafdelingen og evt. referater fra møder.
  > Gå til de lokale sider

  Login til hjemmeside
  I står selv for i bestyrelsen at vælge en eller flere, som er ansvarlige for opdatering og vedligeholdelse af den lokale hjemmeside. Som bestyrelsesmedlem får I automatisk tildelt en administratoradgang til den lokale hjemmeside, når I bliver oprettet som bestyrelsesmedlem i foreningens systemer. I skal være logget for at kunne opdatere siderne. 
  > Gå til loginside

  Få hjælp
  Der er god hjælp at hente til de lokale sider i Facebookgruppen for Scleroseforeningens lokale webredaktører. Derudover kan du kontakte Klaus Ibsen Bloch i sekretariatet for hjælp på kbl@scleroseforeningen.dk
  > Facebookgruppe for lokale webredaktører

 • Medlemskommunikation

  Fra forsiden af din lokalafdeling kan du sende mails til medlemmerne i lokalområdet. Det gør du ved først at oprette dit nyhedsbrev.

  Når nyhedsbrevet er oprettet, vælger du i Medlemskommunikation, hvem der skal modtage nyhedsbrevet. Er det alle med sclerose (MS) eller en mindre målgruppe? Derefter vælger du, om du vil sende nyhedsbrevet som e-mail, brev eller en kombination og efterfølgende selve det nyhed, som du lige har skrevet. Du kan nu godkende og sende nyhedsbrevet.

  E-mails bliver afsendt umiddelbart efter, du har trykket send. Breve bliver først sendt til tryk, kuvertering og derefter afsendelse, dvs. der kan gå op til 7 hverdage, før de er fremme.

 • Aktiviteter i NemTilmeld

  Når du skal oprette aktiviteter, skal du gøre det i løsningen NemTilmeld. Herefter bliver aktiviteterne fra NemTilmeld automatisk vist på både Scleroseforeningens hjemmeside og den lokale side, hvor medlemmer kan læse om aktiviteterne i lokalområdet og tilmelde sig. 

  I kan selv oprette nye brugere på NemTilmeld, men har I brug for hjælp kan du kontakte Klaus Ibsen Bloch i sekretariatet for hjælp på kbl@scleroseforeningen.dk

  Det er dog vigtigt at kun formanden og kassereren, har rollerne som administrator eller økonomisk ansvarlig, da personer med disse roller kan udbetale fra afholdte arrangementer.
   
  > Loginside NemTilmeld
  > Se medlemsaktiviteter

 • Sociale medier og kontakt til lokalpresse

  I kan downloade vores guide med gode råd til at kommunikere på sociale medier. I guiden finder I også råd til at komme i kontakt med den lokale presse, når I vil fortælle om lokalafdelingens aktiviteter. 
  > Download guiden til sociale medier og lokalpresse

  I kan i bestyrelsen vælge at oprette en Facebookgruppe og/eller en Facebookside, hvor I kommunikerer med medlemmerne i lokalområdet. I kan også bruge Instagram til at formidle lokalafdelingens aktiviteter. 

  Hvis I har brug for hjælp til at oprette afdelingssider på Facebook eller Instagram, kan I kontakte organisationskonsulenterne, der også kan sende coverbilleder til siderne. Det er vigtigt, at I jævnligt opdaterer siderne og generelt er bevidst om, hvordan lokalafdelingen præsenterer sig på de sociale medier.
  > Kontakt en organisationskonsulent 

  Følg os på Facebook og Instagram:
  > Følg med på Facebook
  > Følg med på Instagram
   

   

Materialer og grafik

Vi har samlet forskellige vejledninger, grafikker og skabeloner, som I kan bruge lokalt til produktion af grafiske materialer.

Se også