Gå til hovedindhold

Frivillig for sociale og faglige aktiviteter

Kort fortalt

Er du frivillig, der planlægger aktiviteter for medlemmerne i dit lokalområde, så er det her, du finder den viden og de værktøjer, som du har brug for.

Din opgave som frivillig

Som frivillig inden for medlemsaktiviteter er du med til at arrangere aktiviteter i dit lokalområde for mennesker med sclerose og deres pårørende. Det er op til dig og arbejdsgruppen for aktiviteter, hvad I vælger at lave. Måske efterspørger medlemmerne en særlig aktivitet, som I kan imødekomme. Eller I kan med et af vores færdige lokale aktivitetskoncepter nemt planlægge og afholde en aktivitet.
> Færdige koncepter
> Inspiration

Aktiviteter for forskellige målgrupper

Det er lokalafdelingens opgave at tilbyde aktiviteter for mennesker med sclerose i alle aldersgrupper og for deres pårørende. Aktiviteter kan være oplysende, sociale eller begge dele. Har du lyst til at stå for et arrangement for pårørende, for børnefamilier, for seniorer eller måske for unge pårørende hvor mor eller far har sclerose? Du kan også lave en aktivitet baseret på en interesse som fx vandring i naturen, sejlads, sund mad, træning, kultur eller mindfulness. Vigtigst er det, at I bestræber jer på at have noget for forskellige målgrupper.

Den lokale organisering

Du hører til lokalafdelingens arbejdsgruppe omkring sociale og faglige aktiviteter. Det gør du både, hvis du indgår aktivt i gruppens fællesskab, eller hvis du bidrager med selvstændigt at stå for én bestemt aktivitet. Uanset hvad er du med i det frivillige team, der laver aktiviteter for medlemmerne. I gruppen koordinerer I planlægningen af det samlede aktivitetsudbud til medlemmerne. Gruppen hører under lokalafdelingens bestyrelse og refererer til denne.

Du gør en forskel

Vi ved, at det betyder noget at møde andre, der har sclerose tæt inde på livet. At man ikke behøver at forklare sig. Vi ved, at det giver hjælp og inspiration at få ny viden. Den forskel gør du!

Se også