Gå til hovedindhold

Færdige koncepter

Kort fortalt

Skal du afholde en aktivitet for medlemmerne i dit lokalområde, men mangler hjælp til at komme godt i gang? Vi har her på siden samlet en række færdige koncepter for aktiviteter, så de er nemme at planlægge og afholde. 

Idéen bag konceptet

Vi har klargjort en række aktiviteter, så de er beskrevet og nemme for jer at afholde i jeres lokalafdeling. Vi kalder det aktivitetskoncepter, fordi aktiviteten er skåret til og gjort klar med kontaktinformationer samt tekstskabeloner og billeder, som I kan bruge i kommunikationen.

Jeres ønsker og erfaringer

Koncepterne er valgt på baggrund af vores kendskab til medlemmernes ønsker og jeres gode erfaringer ude i landets lokalafdelinger. Det er mest foredrag, men det er også her, vi bedst kan hjælpe jer med forberedelserne. Der vil løbende komme nye koncepter til, alt efter hvad der rører sig i foreningen.
> Samlet oversigt over vores koncepter

  Planlæg et foredrag

 • Livet med sclerose

  Foredrag: Lær at leve med sclerose v/Psykolog fra Scleroseforeningen
  Et foredrag om, at sclerose ikke kun udfordrer den enkeltes fysik, men hele det grundlag, som man har levet sit liv på og tænkt om sig selv og sin fremtid. Deltagerne får viden om, hvordan man kan leve videre med sygdommen som et livsvilkår og opleve livskvalitet.
  > Lær at leve med sclerose

  Foredrag: Sclerose og hele familien v/psykolog Scleroseforeningen
  Et foredrag om, at hele familien påvirkes, når en partner eller en forælder bliver ramt af sclerose. Alle i familien, også børnene, har derfor behov for en særlig opmærksomhed og støtte. Foredraget kommer også ind på, hvilke særlige livsvilkår man ofte må leve med, når man sclerose i familien.
  > Sclerose og hele familien 

  Foredrag: Livet som pårørende v/psykolog fra Scleroseforeningen
  Et foredrag om, hvordan hele familien kan blive ramt, når en partner, en forælder eller et barn bliver ramt af en kronisk sygdom som sclerose. Som pårørende er det vigtigt at få passet godt på sig selv og finde ud af, hvordan det hele kan balanceres, selvom der er kronisk sygdom i familien.
  > Livet som pårørende

 • Mental

  Foredrag: Energimanagement og sclerosetræthed v/Sclerosehospitalerne
  Et foredrag om fatigue eller sclerosetræthed, der er et hyppigt og funktionsnedsættende symptom, som begrænser  livskvaliteten og aktiviteterne i dagligdagen. Deltagerne får samtidig indblik i, hvordan de kan optimere den energi, de har til rådighed.
  > Energimanagement og sclerosetræthed 

  Foredrag: Kognitive udfordringer v/Sclerosehospitalerne
  Et foredrag om kognitive udfordringer, som ofte er et symptom, der følger med sclerose og gør hverdagen sværere. Deltagerne får viden om, hvilke årsager der kan være til, at man oplever kognitive udfordringer, og hvordan man kan håndtere disse i dagligdagen.
  > Kognitive udfordringer

 • Motion

  Fysisk aktivitet: MS Ballroom Fitness
  MS Ballroom Fitness er dansetræning, der kan udføres siddende, stående eller gående, og kan derfor tilpasses alle funktionsniveauer. MS Ballroom Fitness er har fokus på at bevæge kroppen til rytme, hvilket både giver motion og livsglæde.
  >MS Ballroom Fitness

  Foredrag: Fysisk aktivitet og træning v/Sclerosehospitalerne
  Et foredrag om, hvor vigtigt det er med fysisk aktivitet og træning, så mennesker med sclerose er bedre rustet til at kunne modstå fysiske følger efter sygdomsudbrud og progression. Deltagerne får indsigt i, hvilken træning der passer dem bedst. 
  > Fysisk aktivitet og træning

  Foredrag og fysisk aktivitet: TRE
  TRE (spændings- og traumeforløsende øvelser) er en simpel metode udviklet af David Berceli til at forløse kroniske spændinger, stress og traumer. Metoden består af syv øvelser, der aktiverer kroppens evne til at ryste eller vibrere, denne evne kaldes neurogen tremor.
  > TRE

  Fysisk aktivitet: MS-boksning v/lokal bokseklub eller fitnesscenter
  MS Boksning er boksetræning for mennesker med sclerose. Boksning kan udføres af alle, men kræver dog førlighed i armene. Træningen kan tilpasses den enkeltes styrke og forudsætninger. MS Boksning er en aktivitet for dem, der har lyst til at udfordre og styrke både balance, koncentration og muskler. I samarbejde med den lokale bokseklub eller fitnesscenter.
  > MS Boksning

 • Kost

  Foredrag: Kost og MS v/Sclerosehospitalerne
  Et foredrag om kost til mennesker med sclerose. Studier peger på, at en sund og varieret kost kan give energi og livskvalitet til mennesker med sclerose. Under foredraget vil deltagerne høre om fordelene ved at spise antiinflammatorisk kost samt få anbefalinger om indtagelse af vitaminer og mineraler.
  > Kost og MS

 • Lovgivning

  Foredrag: Hjælp efter serviceloven v/socialrådgiver Scleroseforeningen
  Et foredrag om serviceloven og afklaring af, om man er i målgruppen for hjælp efter serviceloven. Det handler om graden af funktionsnedsættelse og ikke diagnosen. Deltagerne får råd og vejledning omkring, hvilke merudgifter der kan komme på tale om for mennesker med sclerose.
  > Hjælp efter serviceloven

  Foredrag: Sclerose og arbejdsmarkedet v/socialrådgiver Scleroseforeningen
  Et foredrag om, hvad man bør tage stilling til omkring sit arbejdsliv eller uddannelse, når man har sclerose. Deltagerne vil blive introduceret til forskellige løsninger, regler og love, der kan være gode at kende, hvis arbejdsevnen bliver nedsat, eller man skal have en uddannelse.
  > Sclerose og arbejdsmarkedet

Lav din egen aktivitet

Vil du gerne planlægge din egen aktivitet, men mangler en idé?

Se også