Gå til hovedindhold

Inspiration til aktiviteter

Kort fortalt

Har du noget, du selv brænder for og gerne vil arrangere for andre? Er der noget, som du selv har manglet og gerne vil stå for? Eller vil du gerne arrangere en aktivitet, men mangler en idé? Vi har her på siden samlet nogle overskrifter som inspiration og for at sætte tankerne i gang hos dig.

Stå for din egen aktivitet

Du kan som som frivillig iværksætte mange forskellige slags aktiviteter for områdets medlemmer med sclerose og deres pårørende. En aktivitet kan være alt lige fra kultur og udflugter til træning og foredrag. Den kan målrettes en bestemt målgruppe – og på den måde skabe et særligt rum for eksempel pårørende, unge eller ældre.

  Snup en idé

 • Netværk omkring sclerose

  Caféaftener, pårørendegrupper, ung-pårørende gruppe, caféaften for unge med sclerose, netværksgruppe for mindre gruppe.

 • Aktiv i naturen

  Vandring i lokalområdet, udendørs lege for hele familien, gåture i skov eller ved strand, orienteringsløb, golf, fisketur, løbeklub, kastanje-tur, cykling, intro til kajak, foredrag med naturvejleder eller cykelrytter etc. 

 • Kost og sundhed

  I køkkenet med en kok, fællesspisning for hele familien, foredrag med ernæringsekspert etc.

 • Træning

  Dans, pilates, crossfit, yoga, fitness, boksning, spinning – alt er muligt. Laver du et særlig sclerosehold inden for hvilken som helst træning, kan det betyde, at der skabes et fællesskab ud over træningen. Og det kan også være afgørende for den enkelte for, at man overhovedet har mod på at kaste sig ud i den træningsform. 

 • Faglige arrangementer

  Foredrag af psykolog, socialrådgiver eller fysioterapeut om et scleroserelateret emne eller hvis du har en anden ide til et foredrag, der kan have relevans at afholde for medlemmerne.

  > Find værktøjer til at afholde et foredrag

 • Hyggeligt samvær

  Aften med brætspil og pizza, bankospil, børnefamiliedag i legeland eller på legeplads, bowling og aftensmad etc.

 • Kultur og udflugter

  Ture til seværdigheder i regionen, en aften i teateret, rundvisning på museum, tur i Zoo etc.

Skal det være nemt?

Vi har samlet en række færdige koncepter for aktiviteter, som du nemt kan planlægge og afholde.

Se også