Gå til hovedindhold

Online aktiviteter

Kort fortalt

Vil du gerne lave online aktiviteter for Scleroseforeningens medlemmer, men mangler en idé? Vi har samlet en række forslag til aktiviteter, som du snildt kan lave med de digitale løsninger, du allerede kender til.

Kom godt i gang

Du bruge enten MS Teams eller Facebook til dine online aktiviteter. Vi anbefaler, at du maksimalt afsætter to timer til aktiviteten, da det kan være svært at holde koncentrationen online i længere tid. Når aktiviteten løber af stablen, er det er godt med en vært, som byder velkommen og sætter rammen.

  Idéer til digitale aktiviteter

 • Cafémøde

  Inviter medlemmerne til et cafémøde eller en uformel snak, hvor I kan tale om løst og fast. Du kan afsætte en fast dag og tid til de uformelle møder, så deltageren ved, at de har et socialt holdepunkt i løbet af ugen. 

 • Banko

  Banko er en sjov og givtig online aktivitet, som rigtig mange mennesker gerne vil deltage i. Vi har lavet en manual for, hvordan du arrangerer en bankoaktivitet.

  > Manual til online banko

  > Afholdelse af almennyttige lotterier i lukkede foreninger

 • Fagligt foredrag

  Et fagligt foredrag kan nemt holdes online. Du kan bruge Ms Teams til at arrangere og holde foredraget. 

 • Gruppemøder

  En del medlemmer vil gerne mødes i temagrupper. Det kan være en pårørendegruppe, ungegruppe, aktivitetsgruppe eller strikkegruppe. De grupper, som allerede eksisterer fysisk, kan fortsætte online, og nye grupper kan opstå. 

 • Konkurrencer

  Du kan online lave konkurrencer som quiz, tip tretten rigtig om sclerose, gæt og grimasser, eller hvad du nu kan finde på. Du kan høre med den lokale forening, om den måske vil sponsorere gevinster.  

 • Bog- eller filmklub

  Du kan lave en gruppe, hvor deltagerne læser de samme bøger og ser de samme film, som de efterfølgende taler om. Deltagerne kan skiftes til at anbefale en bog eller film. 

 • Live musik, yoga eller træning

  Du kan lave livestreaming ved hjælp af Ms Teams eller Facebook. Det kan enten være et foredrag, en træningsaktivitet, musik eller noget helt fjerde, som du tænker, vil egne sig godt til at sende live. Du kan se her, hvordan du livestreamer med Ms Teams eller Facebook.

  > Se hvordan du livestreamer med Ms Teams

  > Se hvordan du livestreamer med Facebook 

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til de digitale løsninger, kan du kontakte en af vores online agenter.

Se også