Gå til hovedindhold

Aften med sclerosekonsulent Marie Næsby

Vil gerne på banen så tidligt som muligt
Vejen Kommunes nye parkinson- og sclerosekonsulent Marie Næsby var på besøg i Scleroseforeningens lokalafdeling Vejen

- Jeg vil gerne kende til jer, så tidligt som muligt, så ring til mig, var opfordringen fra Vejen Kommunes nye parkinson- og sclerosekonsulent Marie Næsby til 20 interesserede tilhørere fra Scleroseforeningens lokalafdeling Vejen, torsdag den 30. september.

Her gennemgik Marie Næsby på hvilken måde hun kan tilbyde sin hjælp til scleroseramte. Hun vil nemlig gerne på banen så tidligt som muligt på et uforpligtende hjemmebesøg med samtale om de forhold, der påvirker livskvaliteten, herunder de mange ændringer i hverdagen som sygdommen bevirker.

-Jeg kan dog ikke bevilge ydelser som for eksempel hjælpemidler, madservice og hjemmehjælp, men jeg kan henvise til rette instanser, og hjælpe med at søge, fortalte Marie Næsby.

Hun tilbød tillige en skulder at græde ud ved. - Du må også gerne ringe til mig, hvis det hele er noget juks, og kaste op i min skraldespand.

Hun fortalte også, at hun inden længe skulle på barselsorlov, og derfor havde sin vikar med til mødet, Marianne Holdensen, der er fysioterapeut og siden 2016 med scleroseindsats. Marianne Holdensen lovede, at man også måtte kaste op i hendes skraldespand.

- Som én af kun to kommuner i Danmark, er vi meget glade for, at Vejen Kommune har ekstra fokus på parkinson og sclerose ved at have en konsulent til dette område, udtaler Mie Thorlak, Vejen, der er formand for Scleroseforeningens lokalafdeling Vejen, og fortsætter, - både tidligere Mette Muff, og nu Marie Næsby, der har været ansat på Sclerosehospitalet i Ry, og vikaren Marianne Holdensen har et godt kendskab til sclerosen, så jeg håber, at mødet kan være med til, at flere af vores medlemmer tager kontakt til konsulenten, når de har brug for støtte og hjælp.

Marie Næsby kan kontaktes på – tlf. 30170910, eller mail: marne@vejen.dk