Gå til hovedindhold

Corona og sclerose: Sådan passer vi på hinanden

Kort fortalt

Skal min mand, kone eller børn tage særlige hensyn, fordi jeg har sclerose? Vi har spurgt professor og scleroseforsker Finn Sellebjerg om gode råd til dem, som står et mennesker med sclerose nært.

Opdateret fredag 20. marts kl. 13:57

Finn Sellebjerg om corona og sclerose
Professor Finn Sellebjerg giver råd til pårørende, som bor sammen med et menneske med sclerose.

"Som udgangspunkt skal vi jo passe godt på hinanden, og det indebærer at begrænse unødvendig aktivitet. Og så må man gøre, hvad man kan, for virkelig at overholde hygiejnereglerne derhjemme.

Hvis man er pårørende til nogen, som har et egentligt svækket immunforsvar – og det er jo dybest set nok kun, hvis personen med sclerose lige har fået Mavenclad eller Lemtrada – skal man nok have en eller anden karantænelignende foranstaltning i de første adskillige uger, indtil man får anden forebyggende antivirus-medicin.

Det kræver dog en individuel vurdering. Og heldigvis er det meget få, som vi sætter i disse behandlinger, så problemet vil være meget lille."

Herunder har vi samlet en række spørgsmål, som vi har fået fra vores medlemmer, om relevante hensyn og forholdsregler i forbindelse med corona-virus og sclerose. Du kan også læse Finns svar ved at klikke på spørgsmålet.

Har du flere spørgsmål?

Vi har stillet professor Finn Sellebjerg en lang række spørgsmål om corona og sclerose, så du kan få svar på både generelle og mere specifikke spørgsmål om behandling, risici og forholdsregler.