Gå til hovedindhold

Mennesker med sclerose skal følge de generelle retningslinjer

Kort fortalt

De fleste mennesker med sclerose reagerer generelt ikke anderledes på infektioner end andre mennesker, og der er heller ikke større risiko for, at de kan blive smittet med corona-virus. Derfor er anbefalingerne de samme til mennesker med sclerose, som til alle andre borgere i Danmark.

Opdateret onsdag 18. marts kl. 17:07

Tre gode råd

✔ Bliv hjemme i den udstrækning, det er muligt
✔ Undgå håndtryk, kram og kys
✔ Bed andre om at tage hensyn

Det er de centrale råd til alle mennesker med sclerose, fordi det handler om for alle at bidrage til at smitten ikke spredes yderligere i samfundet. Sammenlignet med en almindelig influenza, er der nemlig ikke noget, der tyder på, at mennesker med sclerose generelt har et mere alvorligt sygdomsforløb.  

Personer, der er hårdt ramt af sclerose kan dog risikere at opleve et voldsommere sygdomsforløb med corona. Og dem skal alle vi andre gøre alt, vi kan for at passe ekstra godt på ikke at smitte:

Hvis man bor på plejehjem og ikke længere har nogen gangfunktion, har man højst sandsynligt højere risiko for at opleve et voldsommere sygdomsforløb med corona. På samme måde som hvis man fik en almindelig influenza.

Finn Sellebjerg

Professor og forsker i sclerose

Ifølge overlæge på leder af Dansk Multipel Sclerose Center på Rigshospitalet Finn Sellebjerg er det vigtigste, vi kan gøre lige nu, at holde hovedet koldt, vaske hænder og blive hjemme i den udstrækning, der er muligt.

Hvis det ikke er muligt for dig at blive hjemme fra arbejde kan du læse nogle af de konkrete spørgsmål, der blev stillet til Finn Sellebjerg fredag den 13. marts 2020 om fortsat at gå på arbejde og se sin familie og venner. 

Har du flere spørgsmål?

Vi har stillet professor Finn Sellebjerg en lang række spørgsmål om corona og sclerose, så du kan få mere specifikke svar på spørgsmål om behandling, risici og forholdsregler.