Gå til hovedindhold

Sådan kan man behandle et attak

Kort fortalt

Et attak kan behandles med en stor dosis binyrebarkhormon over 3-5 dage. Behandlingen kan afkorte attaket, men der er ikke bevis for, at det har betydning for sygdommens udvikling.

Under et attak oplever du pludselig nye symptomer, eller en forværring af symptomer, du allerede har. Når du oplever et attak, skyldes det, at der sker en inflammation af centralnervesystemet. Inflammationen skader myelinet på nervecellerne.

Der kan være hjælp at hente

Et attak kan være mildt og kortvarigt, men det kan også udløse nogle voldsomme symptomer og være langvarigt. Der kan dog være hjælp at hente i form af behandling med binyrebarkhormon. Som regel skal attaket være af en vis alvorlighed, før lægen vil behandle det med binyrebarkhormon. Der er dog ikke nogen fastsat grænse for, hvor slemme symptomerne skal være, før man får behandling. Det er vigtigt at følge den medicinske behandling op med fysisk rehabilitering.

Drop eller tabletter

Behandlingen kan gives som drop eller tabletter i 3-5 dage. Eventuelt efterfulgt af en langsom aftrapning med tabletter over de følgende to uger.

Mulige bivirkninger

Almindelig bivirkninger kan være søvnbesvær, fornemmelse af uro i kroppen, hurtig puls, humørændring, hævelse af hænder og fødder, rødme i ansigtet og forøget mavesyre.