Gå til hovedindhold

Fysioterapeuter i Region Syddanmark

Kort fortalt

Her kan du se en liste over fysioterapeuter i Region Syddanmark, som har særligt kendskab til sclerose

Nedenstående fysioterapeuter har deltaget i en temadag eller et kursus om fysioterapi til sclerosepatienter gennem Danske Fysioterapeuter. Temadagen fandt sted i 2013 og kurserne har fundet sted i 2015, 2017, 2018 og 2019. Ved hver fysioterapeut på listen fremgår det, om vedkommende har deltaget på temadag eller kursus.

Kurset tilbydes jævnligt i et samarbejde mellem Danske Fysioterapeuter og Scleroseforeningen, og oversigten opdateres derfor løbende.

Da Danske Fysioterapeuter ikke må opgive navnene på deltagere, er det deltagerne selv, der skal give tilladelse til, at deres navn offentliggøres her. Derfor er oversigten ikke nødvendigvis udtømmende.

Der kan sagtens findes fysioterapeuter overalt i Danmark med stor erfaring inden for behandling af mennesker med sclerose, men de vil ikke optræde på denne liste, hvis ikke de har deltaget på temadagen eller kurset.

Anette Søndergaard Lorenzen
Fysiocure – Klinik for Fysioterapi/Børkop
Lien 3
7080 Børkop
Vejle kommune
Telefon:  75868526
www.fysiocure.dk
Har deltaget i kursus
Lyse og handicapvenlige lokaler med god plads til både individuel behandling og holdtræning med og uden maskiner.

Annette Mølgaard
Bramming Fysioterapi
Idræts Alle 8
6740 Bramming
Esbjerg kommune
Telefon:  75 10 22 88
www.brammingfysioterapi.dk
Har deltaget i kursus
Klinik med 8 fysioterapeuter. Der er gode adgangsforhold for kørestol og rollator – både til træningsrum og behandlingsrum.

Birgitte Ravn
Klinik for Fysioterapi & Træning
Storegade 52
6700 Esbjerg
Esbjerg Kommune
Telefon 7513 4464
Har deltaget i kursus
Kan tilbyde individuel vejledning og træning på hold jvf Nationale Kliniske Retningslinier.
Klinikken er handicap og kørestols venlig.

Emilie Lismann Siefert
FysioDanmark Odense
Vestre Stationsvej 11
5000 Odense C
Odense Kommune
Telefon 6613 0460
www.fysiodanmarkodense.dk
Har deltaget i kursus. 
Vi modtager borgeren til en 1. gangs konsultation, som varer mellem 45 min – 1 time. Her er der fokus på, på baggrund af undersøgelser, at skabe bedst mulige behandlingstiltag for det enkelte individ. Af muligheder er der både superviseret træning, individuel behandling, holdtræning både i maskiner og i sal med forskellige træningsmuligheder, herunder bl.a. fodbold, hockey, træning på store bolde. Stafetter m.m. Herunder løbende testning og opfølgning for at sikre bedst mulige effekt af træning og behandling.

Eydna Jacobsen
Træning & Forebyggelse, Fredericia Kommune
Dronningensgade 97, Bygning B, Etage 3
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Telefon 7210 6050
Træning & Forebyggelse
Har deltaget i kursus
Efter henvisning fra sygehus eller læge kan Træning & Forebyggelse tilbyde en rehabiliteringsindsats til borgere med sclerose. Træning & Forebyggelse tilbyder vederlagsfri holdtræning.

Jørgen Dalgaard
FYSIOTERAPIEN Gudme
Poppelvej 6
5884 Gudme
Svendborg Kommune
Telefon 6225 3341
www.fysioterapiengudme.dk
Har deltaget i kursus
Klinikken har gode parkeringsforhold lige uden for døren. Let adgang til klinik og handicaptoilet. Der tilbydes både individuel behandling og træningshold. Fremragende træningssal, bl.a. med Nu-Step maskine.
Behandler har selv MS og har derfor stort kendskab til sygdommens mange udfordringer.

Karin Holen
Fredericia Fysioterapi
Norgesgade 3
7000 Fredericia
Fredericia Kommune
Telefon 7592 7423
Har deltaget i temadag
Handicapvenlige adgangsforhold

Kim Viftrup Gude-Hansen
Klinik for Fysioterapi Tinglev og Felsted
Jernbanegade 32
6360 Tinglev
og
Havretoften 20, Felsted
6200 Aabenraa
Telefon 7464 3264/7468 6424
http://www.fysio-fat.dk/
Har deltaget i kursus
Vores klinik i Tinglev er ny renoveret med masser af plads til rollator og kørestolsbrugere, stort handicapvenligt toilet samt let adgang fra parkeringspladsen. Sommer 2018 slår vi dørene op for vores nye klinik i Stubbæk. Her vil der være handicap parkering lige ved indgangen, og for taxa busser vil der være af og påstigning ved overdækket indgang. Der vil ligeledes være liftmulighed i et af behandlingsrummene, handicaptoilettet, samt 2 i træningsrummet. Der vil være handicapvenlige træningsmaskiner, her i blandt en Nustep og Robobit med meget mere. 

Lena Aagaard Bach
Årslev Fysioterapi
Stationsvej 10B
5792 Årslev
Telefon: 65 99 13 20
http://www.aarslevfysioterapi.dk
Har deltaget i kursus
Vi starter altid med en 1. gangs konsultationen, hvor vi gennem undersøgelse og samtale finder ud af hvad lige netop du har brug for. På baggrund af dette tilrettelægger vi det bedst mulige forløb for dig. Træningen handler ikke kun om at få pulsen op, men vi arbejder også med hjernen og snakker om relevante ting, som fylder for lige netop dig.
Der er både mulighed for holdtræning og individuelbehandling.
Der er gode forhold for både kørestolsbruger og folk med rollator.

Lisbeth Bang Bentzen
Center for fysioterapi og træning 
Nørregade 4
5320 Munkebo
Telefon: 65976160
http://munkebofysioterapi.dk/
Har deltaget i kursus 
Klinikken tager løbende sclerosepatienter ind og har både sclerose-hold og individuelle forløb.

Lisa Just
Klinik for Fysioterapi Rødding/Gram
Søndergyden 15
3630 Rødding
Vejen Kommune
Telefon 7484 2526
http://www.roedding-fys.dk
Har deltaget i temadag
Vi har rigtig gode adgangsforhold, også for kørestolsbrugere. Vi har lukkede behandlingsrum, fin sal til holdtræning, fri adgang til fitnesrum og varmtvandsbassin i huset.

Marianne Byskov Holdensen
Brørup Sundhedscenter  
Fredensvej 3
6650 Brørup
Vejen Kommune
Telefon 3017 0873
Har deltaget i kursus
Sclerose-hold. Små hold med 4-6 deltagere. 8 uger med træning 2 gange pr. uge – træning ud fra individuelle mål.

Mette Muff
Vejen Kommune
Østergade 28
6630 Rødding
Vejen Kommune
Telefon 30317 0910
http://www.vejen.dk
Har deltaget i kursus
Sclerosekonsulent i Vejen kommune. Jeg tilbyder uforpligtende hjemmebesøg med en snak om de forhold der påvirker livssituationen efter en diagnose. Min funktion er at følge dig gennem sygdomsforløbet, skabe sammenhæng og medvirke til rehabiliterende indsats for forhold til kognitive og fysiske ressourcer. Jeg kan være bindeleddet til alle kommunens forskellige instanser

Merete Giørtz-Carlsen
Kolding Ridefysioterapi
Seest Bakke 69
6000 Kolding
Kolding Kommune
Telefon 2121 6658
www.koldingridefys.dk
Har deltaget i temadag
Da jeg/vi overvejende har vederlagsfri, er vi helt igennem handicapvenlige. Stor p-plads, med betonvej, hvor lifte kan gå ned på. Jævn indgang til toilet, rytterstue, hvor der kan købes kaffe, the og lift godt til, låne ridehjelme og direkte adgang til ridehallen. Lift til brug, samt god påstigningsrampe. Pålidelige og rolige heste, med forskellig gangmønster. Vi kan ride i hallen og lave forsk. Øvelser eller ridetime i det fri - hvor naturen er udfordringen.

Pia Bennedsen Prahl
Klinik for Fysioterapi, Ribe
Sportsvej 8
6705 Esbjerg
Esbjerg Kommune
Telefon 75423038
www.ribe-fysioterapi.dk
Har deltaget i kursus
Kort beskrivelse af klinikken i forhold til at modtage sklerose patienter Klinikken ligger i stuen plan, med gode adgangsforhold for gangbesværede og kørestolsbrugere. Der ligger trænings center sammen med klinikken og gode trænings lokaler.

Rikke Hornbeck Lund
FysioDanmark Esbjerg
Gl. Vardevej 64
6700 Esbjerg
Esbjerg Kommune
Telefon 7512 0308
Har deltaget i kursus
Hos FysioDanmark  Esbjerg tilbyder vi træning på hold eller individuel alt efter hvad fysioterapeuten og patienten vurderer, er bedst for at opnå det bedste resultat. Træningen tager udgangspunkt i patientens funktionsniveau og ressourcer. Vi tester alle vores patienter, med det formål at synliggøre patientens fysiske funktioner og motivere til at vedligeholde/øge disse, samtidig med at fysioterapeuten har overblik over, hvad der skal fokuseres på i træningen. Klinikken tilbyder gode træningsfaciliteter, gode adgangsforhold og parkering.

Rikke Vikær Jensen
FysioDanmark Vejle
Sjællandsgade 23 a
7100 Vejle
Vejle Kommune
Telefon 7583 2212
Har deltaget i kursus
Hos FysioDanmark Vejle er der gode adgangsforhold for dig, som har et handicap, i form af handicap parkeringspladers lige ved indgangen, elektriske døre og handicap toilet. Derudover har vi træningsudstyr som matcher dit niveau bl.a. sidecykler og armcykel. Vi tilpasser den fysioterapeutiske træningen og behandling til den enkelte sclerose borger både ift. individuel behandling og holdtræning. Vi forsøger efter bedste evne at være fleksible, og har bl.a. sene eftermiddags holdtræninger for at tilgode se de borgere, som er i fuldtidsarbejde

Sabina Helweg
Årslev Fysioterapi
Stationsvej 10b
5792 Årslev
Faaborg-Midtfyn Kommune
Telefon: 65 99 13 20
http://www.aarslevfysioterapi.dk/
Har deltaget i kursus. 
Klinikken modtager løbende sclerosepatienter. Terapeuterne tilpasser træning og behandling til den enkelte patient som tilbydes gennem holdtræning og individuelle behandlingsforløb. Der er let adgang til klinikken som ligger i stueplan samt handicaptoilet.

Sarah Louise Kroman
Faaborg Fysioterapi & Træningscenter
Odensevej 47a
5600 Faaborg
Faaborg-Midtfyn Kommune
Telefon 6261 2191
http://www.faaborg-fysioterapi.dk
Har deltaget i temadag
Klinikken tilbyder vederlagsfri fysioterapi til sclerose-patienter ved Cand.Scient.Fys. Sarah Louise Kroman og fysioterapeut Maja Andreasson. Der er holdtræning i egne lokaler to gange ugentligt, men mulighed for individuel træning og manuel behandling, såfremt man er berettiget til det.

Susanne Mathiasen
Klinik for Fysioterapi Ribe
Sportsvej 8
6760 Ribe
Esbjerg Kommune
Telefon 7542 3039
http://www.ribe-fysioterapi.dk
Har deltaget i kursus
Klinik for Fysioterapi Ribe er en nyindrettet klinik med gode træningsfaciliteter og handicapvenlige forhold. Din træning/behandling bliver tilrettelagt ud fra et individuelt behov i samarbejde med en engageret og faglig velopdateret fysioterapeut. Træningen kan foregå som individuel- eller holdtræning i en af klinikkens træningssale, motionscentret og/eller som bassintræning. Klinikken har overenskomst med den offentlige sygesikring.

Susanne Schultz Sørensen
Klinik for fysioterapi
Nørregade 38d
6100 Haderslev
Haderslev Kommune
Telefon 74524241
http://www.fysioterapi-haderslev.dk
Har deltaget i temadag og kursus
Vi tager imod alle sclerose ramte, både i klinikken og i hjemmet. Klinikken rummer både briksbehandling og holdtræning. Sammen får vi lagt en god plan for dig. Klinikken indeholder en lille træningssal med kredsløbsmaskiner og maskiner samt MTT udstyr (kabel), balance træningsfaciliteter og briks. Der er mulighed for både træning i maskiner og funktionel træning.

Susanne Skøtt
Dalum Fysioterapi & Idrætsklinik
Faaborgvej 2 A
5250 Odense SV
Odense Kommune
Telefon 6612 8036
www.dalumfysioterapi.dk
Har deltaget i kursus
Der er gode adgangsforhold for gangbesværede samt kørestolsbrugere. Kørestolsbrugere vil dog fortrinsvis blive behandlet individuelt på klinikken.

Tine Højmark
Ærø Fysioterapi
Vestergade 32
5960 Marstal
Ærø Kommune
Telefon 62532860
www.aeroefys.dk
Har deltaget i kursus
Vi modtager alle sclerosepatienter. Ved en førstegangskonsultation vurderer vi i samarbejde med patienten hvilket mål der skal sættes og hvordan dette skal opnås fx ved holdtræning, hjemmetræning, individuel behandling/vejledning/træning osv.