Gå til hovedindhold

Hvad kan jeg gøre hvis de kognitive udfordringer bliver store

Kort fortalt

Hvordan får du hjælp, hvis du oplever kognitive udfordringer, der fylder for meget i livet.

 

Henvend dig til din kommune

Du kan man henvende sig i Handicap­af­de­lin­gen i sin kommune. De har tilknyttet en støtteperson, som kan hjælpe med at planlægge hverdagen.

Kognitive udfordringer er ikke defineret som hjerneskader

Fagligt er de kognitive vanskeligheder, som mennesker med sclerose får, ikke defineret som en hjerneskade, men mange af de kognitive funktionsnedsættelser, som sygdommen ofte medfører, kan sidestilles med det.

Kommunen har overblikket over deres tilbud

I kommunerne findes ofte tilbud til for eksempel senhjerneskadede, og hjerneskadekoordinatorerne i kommunerne må derfor formodes at have et overblik over, hvilke tilbud der er tilgængelige i den pågældende kommune.

Træningsforløb på Sclerosehospitalerne

Sclerosehospitalerne i Haslev og Ry har, som en del af rehabiliteringstilbuddet, et træningsforløb om kognitive færdigheder. Formålet med træningsforløbet er at øge indsigten i, hvad de kognitive funktioner er, give strategier til bedre at håndtere hverdagen og at dele erfaringer og oplevelser med andre.

Du skal henvises fra egen læge eller scleroseklinik

For at høre mere om muligheden for at blive henvist til et rehabiliteringsforløb, kan man tale med sin egen læge eller lægen på den scleroseklinik, man er tilknyttet.

Udover træningsforløbet på de to sclerosehospitaler er der ikke nogen specifikke tilbud om kognitiv træning til mennesker med sclerose.