Gå til hovedindhold

Hvordan er transversel myelitis beslægtet med sclerose?

Selvom transversel myelitits minder om multipel sclerose i den måde nerverne angribes, er det ikke den samme sygdom. Transversel myelitis går normalt i sig selv igen, mens multipel sclerose er en blivende, kronisk sygdom. Mange af symptomerne er de samme, da der i begge tilfælde er tale om skader på nerverne i centralnervesystemet. Transversel myelitis udvikler sig normalt meget hurtigt, så symptomerne når et højdepunkt efter mindre end en uge. Denne hurtige sygdomsudvikling ses normalt ikke ved multipel sclerose. Et ganske lille fåtal rammes senere i livet af multipel sclerose, men der findes ingen måder at forudsige, hvilke personer det drejer sig om.

 

Transversel myelitis i Scleroseforeningen

Da både transversel myelitis og sclerose er sygdomme, der nedbryder nervesystemet, vil mange af symptomerne minde om hinanden. Den medicinske behandling er forskellig, men de daglige opmærksomhedspunkter og træning minder om hinanden. Personer med transversel myelitis vil derfor kunne have glæde af mange af de gode råd, der findes på Scleroseforeningens hjemmeside. (Det gode liv)

I Scleroseforeningen har vi både socialrådgivere og psykologer i vores rådgivningsteam. De ved alle meget om nervesygdomme både i forhold til kommunen og behandlerne, men også i forhold til den personlige omvæltning en diagnose er.