Gå til hovedindhold

Hvem bestemmer i Scleroseforeningen?

Kort fortalt

Scleroseforeningen består af en hovedbestyrelse, en række udvalg, 43 lokalafdelinger og et sekretariat.

Læs her, hvem der laver hvad. 

"Hvem I alverden har bestemt, at det skal være på den måde?" Sådan oplever medlemmer af organisationer af og til at tænke. Og i Scleroseforeningen kan du faktisk være med til at ændre på ting, du er utilfreds med. 

Du skal blot stille op og vælges ved et af foreningens valg. 

For Scleroseforeningen er en demokratisk forening med lokalt valgsystem. Vi har omkring 1000 frivillige, der har valgt at være aktive i arbejdet for mennesker med sclerose.

Scleroseforeningens organisering

Foreningens arbejdsdeling:

  • Den overordnede politiske linje fastlægges af den valgte hovedbestyrelse
  • Den mere detaljerede politiske linje fastlægges i foreningens udvalg
  • Den daglige ledelse og praktiske udførelse af opgaverne sker i sekretariatet
  • Lokalafdelingerne har den tætte kontakt med medlemmerne i nærområdet, og har som sådan fingeren på pulsen i forhold til de vanskelige livsvilkår, som mange med sclerose har

Alle i foreningens Hovedbestyrelse og i udvalgene er frivillige. 

Tidligere fungerede foreningen næsten udelukkende på frivillig basis. Det gav en forening med et godt sammenhold, men havde også sine begrænsninger. Især hvad angik muligheden for at indsamle de mange penge, der behøves for at yde den nødvendige patientstøtte. Foreningen har i dag derfor medarbejdere indenfor marketing, kommunikation, rådgivning, organisation og økonomi.

Foreningens frivillige er ikke desto mindre grundlaget for det arbejde, Scleroseforeningen laver. Der er omkring 1000 frivillige i foreningen, der yder et stort arbejde rundt omkring i landet.

Scleroseforeningens sekretariat organisering