Gå til hovedindhold

Scleroseforeningen siden 1957

Kort fortalt

Scleroseforeningen er en patientforening, der støttes af omkring 55.000 medlemmer og bidragydere. Vi har eksisteret siden 1957.

Vi favner bredt inden for områderne forskning, oplysning og patientstøtte. Vi har sekretariat i Valby, men er landsdækkende med 43 lokalafdelinger fordelt over hele landet samt Færøerne.

En demokratisk forening

Vi er en demokratisk forening med lokalt valgsystem og omkring 1.200 frivillige, der har valgt at være aktive i lokalarbejdet for de knap 18.000 danskere, der har sclerose og deres pårørende. Dertil kommer indsamlingsfrivillige til vores årlige landsindsamling og mange events. 

Foreningens arbejdsdeling er sådan, at den overordnede politiske linje fastlægges af foreningens hovedbestyrelse. Den mere detaljerede politiske linje fastlægges i en række fagudvalg, mens den daglige ledelse og praktiske udførelse af opgaverne påhviler sekretariatet, hvor foreningen har ansat en række specialister, som har ansvaret for økonomi, patientstøtte, information og kommunikation.

Foreningens øverste myndighed er Delegeretforsamlingen, der består af 99 valgte delegerede.

Se Scleroseforeningens organisering her

Du finder lokalafdelinger fordelt over hele landet

Lokalafdelingerne har den tætte kontakt med mennesker med sclerose i nærområderne og har fingeren på pulsen i forhold til mennesker med scleroses ofte vanskelige livsvilkår.

I en dynamisk forening skal alle yde noget. Det er til gengæld en meningsfuld oplevelse at være med og indgå i et fællesskab, hvor individuelle interesser for en tid er lagt på hylden og hjælpen til mennesker med sclerose kommer i første række.

Se listen over lokalafdelinger her

Scleroseforeningens historie

Scleroseforeningen blev stiftet 29. oktober 1957 under navnet Landsforeningen til Bekæmpelse af Dissemineret Sclerose, som multipel sclerose, MS, dengang kaldtes.

Den danske forening var en af verdens første, kun i England, Tyskland og Amerika var der stiftet foreninger få år før. 

Få et indblik i foreningens historie her