Gå til hovedindhold

Vi har samlet en række temaer, til dig, som gerne vil i dybden med et område.

Forskning er et af de vigtigste våben, vi har, i kampen mod sclerose. Netop derfor støtter Scleroseforeningen op om flere forskellige forskningsprojekter. Her kan du møde nogle af de forskere, vi støtter, og læse om deres spændende projekter.

 

Når ens barn får sclerose kan det være en kæmpe omvæltning. Her gør alderen på barnet ingen forskel. Du kan her møde en række forældre til et voksent barn med sclerose, og lære mere om, hvordan man passer på sig selv som forældre og relationen til barnet. 

Hver anden med sclerose oplever søvnproblemer én gang om ugen eller oftere. Søvnproblemer kan opleves på mange måder. I en undersøgelse lavet af Scleroseforeningen svarer 61% af dem, der oplever søvnproblemer, at de vågner mange gange om natten, 47% er længe om at falde i søvn, og 45% ligger vågen i lange perioder. 

I år er vores medlemsmøder online - Læs om dem her, og tilmeld dig et eller flere møder.

Sclerosetræthed eller fatigue er et af de mest almindelige symptomer, som mennesker med sclerose kan opleve. Men den voldsomme træthed kan være invaliderende i hverdagen og svær at kontrollere. 

Har du en medarbejder, som lever med sclerose? Find gode råd og få et nemt overblik over de muligheder, som du og din medarbejder har, hvis sclerose påvirker arbejdet. 

Er din fysioterapeut eller træningssted lukket? Eller har du bare brug for at træne hjemmefra? Så kan du finde inspiration til både fysiske og mentale træningsøvelser, der kan supplere din træning.

Hjemmetræningsvideoerne er lavet i samarbejde mellem Sclerosehospitalerne og Scleroseforeningen.

Vi har samlet viden som er relevant i forhold til Corona/COVID 19 og sclerose

Med temaet "En frivillig stjerne" hylder vi nogle af de mange fantastiske frivillige, der kæmper for en verden uden sclerose. Her på siden kan du læse historierne om nogle af de frivillige stjerner, vi har skrevet om.

Cirka 17.200 mennesker i Danmark lever med sclerose. Ved siden af dem står én til flere pårørende. Du kan læse om den svære følelse af irritation, man kan stå med som pårørende, og du kan møde nogle af de mange pårørende til et menneske med sclerose her.