Kære brevkasse

Har netop fået at vide, at kyssesyge og sclerose kan hænge sammen. Min søn på 28 år havde kyssesyge, da han var 15-16 år. Han var meget syg og var indlagt på hospitalet.

Bør jeg informerer ham om, at han bør gå til læge og få tjekket det med mellemrum, eller skal jeg bare tage det roligt?

Svar

Du skal tage det helt roligt. Det er rigtigt, at der blandt personer med kyssesyge er en højere andel der får sclerose, end andelen af personer uden kyssesyge, men det er langtfra sådan at alle med kyssesyge får sclerose. Han skal ikke til lægen pga. dette.

Jette Frederiksen

Overlæge og professor

Jette Frederiksen er professor på Københavns Universitet og overlæge i neurologi på Rigshospitalet-Glostrup, hvor hun er daglig leder af Klinikken for Synsnervebetændelse samt overlæge i Scleroseklinkken, som hun har grundlagt i daværende Københavns Amt.

Jette Frederiksen har forsket i sclerose og synsnervebetændelse siden 1983 og har skrevet doktordisputats om synsnervebetændelse, et hyppigt debutsymptom på sclerose.

Jette får henvist patienter med mulig synsnervebetændelse fra Østdanmark og afprøver nye undersøgelsesmetoder og behandlinger som led i forskningsprojekter.

Hun har været ansat på øjenafdelinger i Danmark og Tyskland. Sidstnævnte afdeling er specialiseret i synsnedsættelse i forbindelse med sygdomme i hjernen, blandt andet sclerose.

Brevkasse

Vi svarer på dine spørgsmål

Vores eksperter sidder klar til at svare på dine spørgsmål om sclerose.
Stil dit spørgsmål
Kvinde sidder over for en socialrådgiver i samtale.