Kære brevkasse

Jeg har for nylig fået trukket en betændt tand ud. Jeg har stadigvæk dunkende smerter i overkæben, hvor tanden sad fast. Jeg er bekymret for, at jeg måske har betændelse i kæbeknoglen. Jeg har i mange år haft nervesmerter også i ansigtet, men jeg synes, at de smerter som er opstået i forbindelse med betændelsen i tanden føles anderledes end mine kroniske smerter.

Jeg tænker på, hvordan jeg kan få røntgenfotograferet kæbeknoglen for at udelukke, at jeg har en betændelse der, og at det ikke bare er en forværring af mine nervesmerter som følge af tandbehandlingen. Skal det være på hospitalet på kæbekirurgisk afd., eller kan tandlægen tage et røntgenbillede af kæbeknoglen. Hvis tandlægen kan gøre det, hvilken slags røntgenbillede vil så være bedst?

Svar

Du bør opsøge din tandlæge for at udelukke, at dine ”nye” smerter skyldes komplikationer efter tandudtrækningen såsom betændelse. Din tandlæge vil formodentlig udover at undersøge dig klinisk foretage en almindelig røntgenoptagelse, som du kender.

Ser tandlægen tegn på sygdom eller noget unormalt, vil der kunne iværksættes behandling, eller der kan foretages yderligere undersøgelser med røntgenscanning hos en specialist. Det vil typisk ikke foregå på et hospital, men i en privat praksis. Hvis lokale årsager til smerterne i forbindelse med fjernelse af den betændte tand kan udelukkes, er den videre udredning en lægelig opgave med fokus på din kroniske lidelse.

Lars Bo Petersen

Tandlæge og Ph.d

Lars Bo Petersen har en kandidateksamen fra Københavns Tandlægeskole fra 1980. Har siden arbejdet offentligt og privat i ind- og udland.

Han er Ph.d fra Aarhus Tandlægeskole i 2016 og arbejder aktuelt både i privat praksis og med forskellige forskningsprojekter omhandlende blandt andet forebyggelse af nerveskader efter operative indgreb.

Brevkasse

Vi svarer på dine spørgsmål

Vores eksperter sidder klar til at svare på dine spørgsmål om sclerose.
Stil dit spørgsmål
Kvinde sidder over for en socialrådgiver i samtale.