Kære brevkasse

Har MS indflydelse på hvor hurtigt/nemt man kommer igennem en virusinfektion?

Som den eneste i familien har jeg ofte forhøjet temperatur i mange dage i forhold til min mand og børn ved f.eks. almindelig forkølelse.

Svar

Vi har alle forkelligt immunforsvar og modstandskraft. Måske har du haft det sådan altid?

Sclerose i sig selv burde ikke gøre nogen forskel, men nogle af de mere effektive behandlinger nedsætter forsvarsmekanismen mod infektioner. Så hvis du er i behandling med et af de præparater, kan det være forklaringen.

Jette Frederiksen

Overlæge og professor

Jette Frederiksen er professor på Københavns Universitet og overlæge i neurologi på Rigshospitalet-Glostrup, hvor hun er daglig leder af Klinikken for Synsnervebetændelse samt overlæge i Scleroseklinkken, som hun har grundlagt i daværende Københavns Amt.

Jette Frederiksen har forsket i sclerose og synsnervebetændelse siden 1983 og har skrevet doktordisputats om synsnervebetændelse, et hyppigt debutsymptom på sclerose.

Jette får henvist patienter med mulig synsnervebetændelse fra Østdanmark og afprøver nye undersøgelsesmetoder og behandlinger som led i forskningsprojekter.

Hun har været ansat på øjenafdelinger i Danmark og Tyskland. Sidstnævnte afdeling er specialiseret i synsnedsættelse i forbindelse med sygdomme i hjernen, blandt andet sclerose.

Brevkasse

Vi svarer på dine spørgsmål

Vores eksperter sidder klar til at svare på dine spørgsmål om sclerose.
Stil dit spørgsmål
Kvinde sidder over for en socialrådgiver i samtale.