Kære brevkasse

Jeg oplever op til 2 uger med influenza symptomer efter hver coronavaccine. Som jeg forstår det, er det ikke helt normalt. Kan det være relateret til min sclerosebehandling eller sygdommen generelt?

Svar

Der kan være mange forskellige reaktioner på COVID vaccine, men 2 uger er lang tid at have bivirkninger. Det kan skyldes, at du reagerer med pseudoattak på vaccinerne, hvilket vil sige, at ændringer i din kropstemperatur (feber), og immunaktivering forbigående forværrer dine MS symptomer.

Det kan derfor være en idé at tage tbl. paracetamol 500 mg, 2 stk. x 3 dgl. , evt. kombineret med ibuprofen 400 mg x 3 dgl., før vaccination og i døgnene umiddelbart efter, for at holde kropstemperaturen normal og dæmpe det væsentligste ubehag. Jeg tror ikke, det har noget med din behandling at gøre.

Overlæge Morten Blinkenberg

Morten Blinkenberg

Speciallæge i neurologi

Morten Blinkenberg er speciallæge i Neurologi, Ph.D. Overlæge på Neurologisk afdeling, Dansk Multipel Sclerose Center, Rigshospitalet.

Associeret seniorforsker ved Neurobiologisk forskningsenhed, Rigshospitalet. Forskningsmæssige interesseområder omhandler primært sclerose og billeddannelse, specielt PET og MR scanning.

Arbejder endvidere med klinisk medicinafprøvning hos patienter med multipel sclerose i Dansk Multipel Sclerose Center, Rigshospitalet. Morten Blinkenberg er tildelt Mogens Fog-prisen for forskningsindsats indenfor sclerose.

Brevkasse

Vi svarer på dine spørgsmål

Vores eksperter sidder klar til at svare på dine spørgsmål om sclerose.
Stil dit spørgsmål
Kvinde sidder over for en socialrådgiver i samtale.